En Sıcak Konular

Türk bayraklı tişörtlü rezalete soruşturma

1 Eylül 2007 15:37 tsi
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları adı altında tangalı Rus kızlarının Türk bayraklı tişörtlerle dans ettiği gece kulüplerinin sahipleri hakkında ‘Bayrak Kanunu'na muhalefet’ten soruşturma açıldı. Soruşturma ka

Kemer gecelerinin gözde eğlence mekanlarından Club İnferno’da, Zafer Bayramı köpük partisiyle kutlanırken, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla yabancı turistler de dans etti. Köpüklerin arasında, ellerinde dev bayraklarla sahneye çıkan gogo kızları, gece boyunca seksi danslar sergiledi. Club Aura’da da tangalı Rus güzeller Türk bayraklı tişörtlerle 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde platforma çıkıp, sabahın ilk ışıklarına kadar birbirinden seksi danslar sergiledi.

Gece kulüplerinde Türk bayraklı tişörtler giyen Rus kızlarla yapılan kutlama haberlerinin bugünkü gazetelerde yayımlanmasının ardından, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.


POLİS DELİL TOPLUYOR

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz, DHA'nın haberini gazetelerden okuyunca İlçe Emniyet Müdürü Ertan Uzundağ'a talimat vererek soruşturma açılmasını istedi. Kemer'de polis, delil olarak gece kulüplerinde o gece çekilen görüntü ve fotoğraları elde etmeye çalışıyor.
Kutlamaların yapıldığı gece kulüplerinden Club Aura'nın sahibi Adnan Şeker, Türk bayraklı Rus kızlarının kutlamasını savundu. Önyargılı yaklaşıldığını belirten Şeker, “O gece kulübün her yerini ay yıldızlı bayraklarla donattık. Her yeri kırmızı beyaza boyadık. Ama insanlar sadece Rus kızlarını görüyorlar. Bu da önyargılı bir yaklaşım” dedi.

‘TÖREN DEĞİL EĞLENCE’
Eleştirilere saygı duyduğunu da belirten Adnan Şeker, “Bir Alman bayrağını, bir Türk taşıdığı zaman olay olmuyor. Rus kızlar, Türk bayrağını sallayınca mı olay oluyor? Bir yabancının Türk bayrağını sallaması gurur vericidir. Bu tür kısır döngülere takılıp kalmamak gerekir. Burası turistik bir ilçe. Bu bir nevi eğlence, resmi tören değil” diye konuştu.
Aura'nın sahibi Şeker, Almanya, Hollanda, Norveç, Finlandiya, Fransa gibi ülkelerde futbol maçlarında bile bikinili kızların ülkelerinin bayraklarıyla sahaya çıkıp dans şov yaptığını söyledi.


VALİLİK TALİMAT VERDİ

Antalya Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bayrak Kanunu'na muhalefet edilmesinden dolayı soruşturma açıldığını bildirdi. Açıklamada, “Milli bayramlar, istiklal ve bağımsızlığa bütün benliği ile sahip çıkan, cesaret ve yiğitliğini yüce duygularıyla bütünleştiren Türk milletinin ortak şuurunun yaşatıldığı önemli ve anlamlı günlerdir. Bu itibarla milli bayramların kutlanmasında ve bayrağımızın kullanılmasında ulusal onur ve estetiğine uygun saygının her yerde ve her zsaman gösterilmesi esastır” denildi. Açıklamanın sonunda, şu cümlelere yer verildi:
“2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu hükümlerine aykırı hareket eden ve Türk milletinin ortak şuuru olan bayramına ve bayrağına gereken hassasiyeti ve sorumluluğu göstermeyen mezkür işyerleri hakkında derhal kanuni işlemlere başlanması hususunda Kemer Kaymakamlığı'nın talimatlandırıldı.”

Açıklamada, dansçı kızların köpük partisinde Türk bayraklı tişörtlerle eğlenmesi, ‘garip bir kutlama’ olarak nitelendirildi.

Hurriyet



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,581 µs