En Sıcak Konular

Diyanet: İçkili düğünler gençleri içkiye alıştırıyor

1 Eylül 2007 13:23 tsi
Diyanet işleri Başkanlığı, düğün törenlerinin içki içilerek kutlanmasının, gençlerin içki ile tanışmasında önemli rolü olduğunu bildirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Peker’in Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık yayın organı “Diyanet” dergide “Gençlerin Alkol ve Uyuşturucu Kullanımının Psiko-Sosyal Nedenleri” başlıklı bir makalesi yayınlandı.

Uyuşturucu maddeler dendiğinde sadece insanları uyuşturan, sakinleştiren, onları düşünmekten alıkoyan maddelerin anlaşılmaması gerektiği belirtilen makalede, bu maddelerin özelliklerine göre uyuşturucu, rahatlık verici, gerçek sorunlardan ve gerçek dünyadan uzaklaştırıcı olduğu gibi canlandırıcı, yorgunluk giderici, uyarıcı ve güçlendirici de olabildiği anımsatıldı. Makalede, “Bu maddelerin hepsi, duygusal olarak onu arzulamanın yanında, zamanla doku alışkanlığı da yaparak organik bir istek de doğurmakta ve bireyi kendine bağlamaktadır” denildi.

Maddeye bağımlılığı olan kişinin para bulmak için her türlü suçu işleyebileceği kaydedilen makalede, bu nedenle madde bağımlılığının sadece onu kullanan bireye değil, ailesine, çevresine hatta tüm topluma zararı olduğu ifade edildi. Makalede, alkol ve uyuşturucu kullanımında giderek artış olduğunun gözlendiği kaydedilirken, alkole başlamanın yaşının da giderek düştüğü dile getirildi. Makalede, bally gibi uçucu maddelerin kullanımının açtığı yaraların son yıllarda cinayet olaylarıyla toplumca yaşandığı ifade edildi.

“Bu kadar olumsuz yönleri olan, zararlı olduğu bilinen alkol ve alkol dışı diğer bağımlılık yapan uyuşturucuları insanlar kullanmaya acaba neden başlıyor” sorusu yöneltilen makalede, özellikle aile ihtilaflarının, üzülünce ya da sevinince alkol alan bir babanın, uyuşturucu kullanan bir anne ya da babanın çocukların alkol-uyuşturucu kullanmalarına neden olabileceği kaydedildi. Makalede, delikanlılık döneminde bazı gençlerin yanlış eğitim sonucu yani devamlı tenkit edilme, eleştirilme, azarlanma sonucu isyankar bir kişilik özelliği geliştirebildiği ve otoriteye isyan düşüncesiyle alkol ve uyuşturucuya yönelebildiği belirtildi.

Hurriyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs