En Sıcak Konular

Hükümet ve memurlar "Tutanakta" da anlaşamadı

1 Eylül 2007 11:03 tsi
Toplu görüşmelerde anlaşmaya varamayan hükümet ve memur konfederasyonları, görüşmeler sonunda imzalanan uzlaşmazlık tutanağında da anlaşamadı.

Konfederasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplu görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından düzenlenen uyuşmazlık tutanağı, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'e gönderildi.

Tutanakta, hükümetin, toplu görüşmelerde konfederasyonlara sunduğu belirtilen son teklife yer verilmedi.
Tutanakta hükümetin teklifi, “gelecek yıl memur maaşlarına yüzde 2 2 zam yapılması, ek ödeme almayanlara 20 20 YTL denge tazminatı verilmesi, taban aylığına 10 YTL ilave yapılması, sendika üyelik aidatının 10 YTL'ye çıkarılması, zammın enflasyonun gerisinde kalması halinde farkının ödenmesi ve ücret adaletsizliğini giderilmesi için 2008 Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere mali ve sosyal hakların 3 yıla yayılacak biçimde yeniden düzenlemesi” şeklinde yer aldı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş,  toplu görüşmelere katılan bakanların son olarak taban aylığında 15 15 YTL artış önerdiğini, ancak kendileri 20 20 YTL talep ettikleri için anlaşma olmadığını söyledi.

Görüşmeler sonunda imzaladıkları uzlaşma tutanağının Kamu İşveren Kurulu tarafından düzenlenerek kendilerine gönderildiğini anlatan Yokuş, tutanakta taban aylığı ile ilgili olarak sadece 10 YTL ilave yapılması ibaresine yer verildiğini belirtti. Yokuş, böylece hükümetin önerisinin tutanağa 20 YTL eksik yansıdığını kaydetti.

Yokuş, “Tutanağı gördüğümüzde şaşırdık. Madem anlaşmadınız 'o halde biz son teklifimizi geri çekiyoruz' demek istiyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değil. Uzlaştırma Kurulu'na yapacağımız başvuruda hükümetin son teklifine de yer verip, konuyu aktaracağız” dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da toplu görüşmeler geç saatte bittiği için tutanağın düzenlenerek kendilerine sonra gönderileceğinin bildirildiğini söyledi.

Bakanların kendi inisiyatifiyle taban aylığını 15 15 YTL artırma konusundaki teklifine Maliye Bakanlığı bürokratlarının sıcak bakmadığını dile getiren Aksu, “Ancak daha önce bize söylenen taban aylığının 10 10 YTL artırılacağıydı. Tutanak da en azında böyle düzenlemeliydi. Tutanağın bu şekilde düzenlemesinden rahatsız olduğumuz bilinmeli. Pazartesi günü resmen Kamu İşveren Kurulu'na itiraz edeceğiz. Uzlaştırma Kurulu'na yapacağımız başvuruda da bu konuyu gündeme getireceğiz” diye konuştu.

Hurriyet



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs