En Sıcak Konular

Eğitim tatil dinlemiyor

1 Eylül 2007 10:59 tsi
Not yükseltme sınavları, yaz okulları ve erken açılan dershanelerin öğrencilerin fiili eğitimini tatilde de sürdürmesine neden olduğu belirtildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlaşan hayat şartlarının ve bir yarış içinde geçen eğitim hayatının, öğrencilerin tatil dönemlerinde bile ders çalışmak zorunda bıraktığını söyledi.
Tatil dönemleri ile öğrencilerin dinlenmesinin yanı sıra sosyal iletişim ve genel kültürlerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Kutlu, tatillerin yıl boyunca öğrenilenlerin tekrarı için iyi bir fırsat olduğunu, ancak ölçünün çok fazla kaçırılmaması gerektiğini kaydetti.
Öğrencilerin aileleri ile her hafta için esnek planlama yaparak bir çalışma programı hazırlayabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kutlu, “Aile ile öğrencilerin nelerin yapıldığını, nelerin yapılmadığını, gelecek dönem daha iyi olmak için nelerin yapılması gerektiğini gözden geçirmeleri yararlı olacaktır” dedi.

ÇOK ÇALIŞMAK BAŞARIYI GARANTİ ETMEZ

Tatilde çalışan bir öğrencinin aslında başarıyı hak ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Kutlu, ancak çok çalışmanın hiçbir zaman başarıyı garanti edemeyeceğini söyledi.
Sürekli olarak sınavlara odaklanan, başkalarıyla yarışma psikolojisi içindeki öğrencilerin oluşan stresten dolayı zihinsel kapasitelerinin olumsuz yönde etkileneceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kutlu, şunları kaydetti:
“Öğrenci ne tatilde ne de eğitim-öğretim döneminde başkalarıyla yarışmayı değil paylaşmayı tercih etmesi gerekir. Tatil döneminde öğrencilerin ders çalışma, sosyo-kültürel etkinliklere yönelme ve dinlenme arasında iyi bir denge kurması, onların okul ve günlük hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlayacaktır.”
Yrd. Doç. Dr. Kutlu, rahat ve keyifli bir tatil geçirmenin öğrenim yılı içinde yapılacak düzenli ve planlı çalışmayla mümkün olduğunu söyledi.

Hurriyet



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs