En Sıcak Konular

Alman Dışişleri Bakanı sözcüsü o soruya cevap veremedi

21 Temmuz 2014 16:29 tsi
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer: "Çatışma haline hızlı bir şekilde son verilmeli ve sivil halkın zarar görmesi önlenmeli"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Çatışma haline hızlı bir şekilde son verilmeli ve sivil halkın zarar görmesi önlenmeli" dedi.

Federal Basın Merkezi'ndeki basın toplantısında Schaefer, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "İsrail ordusunun hafta sonu Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde yaptığı saldırılar orantılı mı?" sorusu üzerine Schaefer, "Ben burada her çatışmayı ayrı ayrı bir sıfat ile adlandırma durumunda değilim. Çatışma haline hızlı bir şekilde son verilmeli ve her iki tarafından sivil halkın zarar görmesi önlenmeli" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'nin hafta sonu bir açıklama yaptığını hatırlatan Schaefer, "Steinmeier, İsrail'in halkına yönelik yapılan saldırılardan koruma hakkına sahip olduğunu belirtmişti. Aynı zamanda sivillerin olaya kurban gitmesinin önlenmesi gerektiğini de hatırlatmıştı" diye konuştu.

Schaefer, Almanya'nın İsrail ve Filistin arasında ateşkes için anlaşmanın sağlanmasını ve çatışmaların durdurulmasını desteklediğini belirtti.  

Bir soru üzerine İsrail'in Gazze'ye saldırısının tam olarak hedefi hakkında bilgi veremediğini ifade eden Schaefer, şöyle devam etti:

"İsrail'in Gazze'den topraklarına yönelik yapılan saldırıları durdurmaya hakkı var. Eminim ki, İsrail’in askeri girişiminin hedefi bu. Hamas ve diğer radikal organizasyonlar kendi vatandaşlarını kalkan olarak kullanıyorlar. Masum insanların yaşadığı yerlerden, roketlerin fırlatılması kabul edilemez."

Martin Schaefer, Almanya'nın İsrail ve Filistinliler arasında arabulucu olmayacağını da sözlerine ekledi.

 AA



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,870 µs