En Sıcak Konular

Alman NSU teröristinden beklenen yazılı açıklama

21 Temmuz 2014 13:51 tsi
Almanya'da NSU davasından yargılanan Zschaepe, görevlerine son verdiği avukatları hakkında yazılı bir açıklama yaptı, şimdiye kadarki suskunluğunu sona erdireceğine dair bir ifade kullanmadı.

Alman ırkçı terör örgütü NSU'nun yargılanan üyesi Beate Zschaepe, davanın 128. oturumunda, yaklaşık bir yıldan beri kendisini savunan 3 avukatına artık güvenmediğini bildirmiş, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi de gerekçesini ortaya koyacak yazılı bir açıklama taleb etmişti. Zschaepe, şimdiye kadar NSU ile hiçbir ilgisi bulunmayan bir avukatın yardımıyla 2 sayfalık bir açıklama hazırlayarak mahkemeye sundu. Alman basınında çıkan haberlerde Zschaepe'nin avukatlarına artık neden güvenmediğini somut olarak ortaya koymadığı bildirildi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi sözcüsü Andrea Titz, yazılı açıklamanın mahkemeye verildiğini onaylamadı, dpa haber ajansına mahkemenin normal sürecinin Salı gününden itibaren devam edeceğini bildirdi.

Zschaepe, yazılı açıklamasında kendisinin hukuktan anlamamasına rağmen avukatlarının şimdiye kadar takip ettikleri stratejiyi doğru bulmadığını kaydetti. NSU teröristi, avukatları Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm'la prensip olarak anlaşamadığı konusunda ve niçin ifade vermek istemediği konusunda hiçbir söz sarfetmedi. Ayrıca suskunluğunu bozacağına dair de metinde bir ifade bulunmuyor. Gözlemciler bu açıklamanın şimdiye kadar görev yapan üç avukatın değiştirilmesi için yeterli olmadığını düşünüyorlar.

Zschaepe'nin hiç beklenmedik bir şekilde avukatlarına güveni olmadığını açıklaması, birçokları tarafından, avukatlarının tavsiyelerine ters bir şekilde, artık suskunluğunu bozarak kendisi hakkındaki suçlalamar hakkında bir şeyler söyleyebilir yorumuna neden olmuştu. Federal Başsavcılık, Zschaepe'nin Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ile birlikte, 8'i Türk 10 kişiyi katleden NSU örgütünü kurmakla suçlanıyor. 2011 Kasım ayında NSU tetikçileri Böhnhardt ve Mundlos'un bir banka soygunundan sonra ölü olarak ele geçirilmesi üzerine Zschaepe, Zwickau'daki hücre evini yakarak, örgüt aleyhine delilleri yoketmek istemişti.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs