En Sıcak Konular

Katliama tepkiler çığ gibi büyüyor

21 Temmuz 2014 08:31 tsi
İsrail'in bir katliama dönüşen Gazze saldırılarına tepkiler çığ gibi büyürken, Türkiye'nin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi bir grup, Ankara'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.
 
Ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail'in Ankara Büyükelçisinin konutunun bulunduğu Protokol Yolu'nda toplanan grup, tekbir getirip, "Elçi gidecek, o bayrak inecek", "Ankara'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Kürecik radarı kapatılsın", "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.
 
İstanbul
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Eyüp Sultan Meydanı'nda, teravih namazı sonrasında toplanan AGD üyeleri, tekbir getirip İsrail karşıtı slogan attı.
 
Grup adına basın açıklaması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "TBMM bir STK değildir. Laf değil, icraat bekliyoruz" dedi.
 
Bu arada, CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü üyesi bir grup da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Ellerinde CHP flamaları ve Filistin bayrakları olan grup, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi.
 
Grup, sık sık "Her yer Filistin, her yer direniş", "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "Gazze'ye selam, direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları attı.
 
İzmir
 
Anadolu Gençlik Derneği Bergama Şube Temsilcisi üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.
 
İftar sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, sloganlar atarak İsrail'i kınayarak, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Bergama Şube Temsilcisi İlyas Duman, şunları söyledi:
 
"Caniler sürüsü önce havadan bombardımanla daha sonra da çok sayıda zırhlı araç ve tankla kara harekatı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan siyonist terör örgütü İsrail ayrıca on sekiz bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, siyonist terör örgütü İsrail’in varlığını teminat altına almak için vardır."
 
Karabük
 

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan grup, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.
 
Karabük Belediyesi önünde bir araya gelen grup, "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil", "Kınama değil ,icraat zamanı", "Katil İsrail, Filistin'den defol" yazılı dövizler taşıdı.
 
Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Muhsin Çebi, İsrail askerleri tarafından yine ramazanda Gazze'ye saldırılar neticesinde şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
 
Zonguldak
 
Zonguldak'ta Genç Gönül Erleri Harareti üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup üyeleri, afiş ve pankartlarla bir süre İsrail aleyhine slogan attı.
 
Hararetin Başkanı Mürsel Çakmak, basın açıklamasında, İsrail'in Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren Gazze'ye saldırdığını belirterek, masum vatandaşları katletmeye devam ettiğini söyledi.
 
Filistin halkına yapılan zulmü lanetlemek için toplandıklarını ifade eden Çakmak, "Özgürlük mücadelesi veren izzet sahibi Gazze'li, Suriye'li ve Mısır'lı kardeşlerimize sahip çıktığımızı göstermek ve ümmet olma dirliğini ortaya koymak adına toplandık" diye konuştu.
 
Bitlis
 
Bitlis'in Tatvan ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto eden grup, düzenlediği basın açıklaması sonrası İsrail bayrağı yaktı.
 
Yaşam Alışveriş Merkezi önünde Özgür Der Tatvan Şubesi öncülüğünde bir araya gelen grup, İsrail'i saldırılardan dolayı kınadı.
 
Açıklama sonrası Gazze halkı için dua eden grup, İsrail aleyhine sloganlar attıktan sonra, getirdikleri İsrail bayraklarını yaktı. Eylemciler, açıklama sonrası olaysız dağıldı.
 
Tekirdağ
 
Tekirdağ Genç Sivil İnsiyatif Platformu tarafından düzenlenen protesto eyleminde, Köprübaşı Meyda'nında toplanan kalabalık bir grup, Türk bayrağı açarak ve İsrail kınayan sloganlar atarak Hükümet Caddesi boyunca Tuğlalı Park'a kadar yürüdü.
 
Eskişehir
 
İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Eskişehir'de binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.
 
Arifiye Mahallesi Hamamayolu Caddesi'ndeki Çarşı Cami'inde kılınan ikindi namazının ardından bir araya gelen grup,  bir süre İsrail aleyhine slogan attı. Grup üyeleri daha sonra buradan, Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önüne kadar yürüdü.
 
Çanakkale
 
İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyelerince protesto edildi.
 
Ellerindeki Türk, Filistin bayrakları ve dövizlerle tekbir getiren dernek üyeleri, Çanakkale İskele Meydanı'nda buluştu. Üyeler ve vatandaşlar burada, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil İsrail hesap verecek" şeklinde slogan attı.
 
Dernek Başkanı Halit Kubilay Fırat, yaptığı konuşmada, yıllardır, her fırsatta öldürmek için gerçek dışı bahaneler üreten İsrail'in sahte bahanelerle zulmüne devam ettiğini söyledi.
 
Sivas
 
Sivas Alperen Ocakları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.
 
İstasyon Caddesinde toplanan grup slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında gruptakiler ile güzergah üzerinde bulunan AK Parti stantındaki görevliler arasında kısa süreli arbede yaşandı.
 
Çevik Kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle taraflar sakinleştirildi.
 
Daha sonra meydanda grup adına açıklama yapan Murat Kip, "Çin'in Doğu Türkistan'a yaptığı zulme, peşmergenin Kerkük'e, Musul'a yaptığı zulmü, İsrail'in Filistinli müslüman kardeşlerimize yaptığı zulmü kınıyoruz" diye konuştu.
 
Grup, İsrail bayrağı yaktıktan sonra dağıldı.
 
Mardin
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için, Mardin'de başlatılan 3 günlük, 3'er saat dua etkinliği sona erdi.
 
Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca Fuat Yağcı Camisi'nde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için düzenlenen dua etkinliğine katılan vatandaşlar, Filistin için başlatılan 3 günlük 3'er saat etkinliğinin 3'üncü gününde dua etti.
 
Teravih namazının ardından Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programda, çeşitli konuşmaların ve sinevizyon gösterileri yapıldı.
 
"Müslüman uyan kardeşine sahip çık" ve "Türkiye Filistin kardeştir" dövizleri ile Filistin bayrakları açan vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.
 
Kahramanmaraş
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Kaharmanmaraş'ta protesto edildi.
 
Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği tarafından teravih namazının ardından Ulu Camii bahçesinde bir araya gelen grup bir süre İsrail aleyhine slogan attı. Daha sonra gruptakiler Atatürk Meydanı'nda, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.
 
Niğde
 
Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.
 
Cumhuriyet Meydanında Niğde Belediyesi önünde bir araya gelen grup, "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil", "Kınama değil icraat zamanı", "Katil İsrail, Filistin'den defol" yazılı dövizler taşıdı.
 
Konya ve Aksaray
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Konya ve Aksaray'da protesto edildi.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesince teravih namazı çıkışı tarihi Şerafettin Camisi'nde Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Namaz sonrası İsrail saldırılarında ölenler için dua edildi. Grup üyeleri, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.
 
"Kahrolsun İsrail", "Hamas İsrail'i vur" sloganları atan gruptakiler, "Filistin için duaya", "Uyan ve ses ver, kardeşinin sesine" yazılı pankartlar taşıdı.
 
Aksaray
 
Teravih namazı sonrasında Aksaray Ulu Camii önünde toplanan, AGD Aksaray Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, Gazze'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Diyarbakır
 
Diyarbakır’daki 69 sivil toplum kuruluşunun, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla geçen hafta başlattığı iki günlük "Filistin için dua seferberliği nöbetine" bu hafta da devam edildi.
 
İftardan sonra seccadeleri ile Dağkapı Meydanı’na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını burada kıldıktan sonra İsrail’in Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Gazze için yapılan video gösterimiyle devam eden programda, sık sık tekbirler getirilerek, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika", "Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları atıldı.
 
Nevşehir
 
Nevşehir'de, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.
 
Teravih namazı sonrası Gülbahçe Parkı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları ile bir süre İsrail aleyhine slogan attı. Ardından Gazze'de ölenler için dua edildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.
 
Kütahya
 
Kütahya'da, sivil toplum kuruluşları tarafından, İsrail'in saldırdığı Gazze'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Karagöz Camisi'ndeki teravih namazından sonra toplanan grup, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Namaz sonrası grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İl Temsilcisi Erol Taşkın, İsrail'e ambargo çağrısında bulundu.
 
Siirt
 
Siirt'te faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.
 
Güreş Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyesi bir grup, İsrail aleyhine taşıdıkları dövizlerle yürüyüş düzenledi.
 
Filistin bayraklarını taşıyan grup, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. Daha sonra etkinlikte Kur-an'ı Kerim okunarak, İsrail bayrağı yakıldı.
 
Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan İnsan Hak ve Özgürlükleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı Murat Coşar, bazı ürünlere karşı boykot kararı aldıklarını açıkladı.
 
Adana
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti.
 
Merkez Seyhan ilçesindeki Mehmet Nuri Sabuncu Camisi'nde teravih namazı sonrasında toplanan AGD üyeleri, tekbir getirip İsrail karşıtı slogan attı.
 
Ardından kadın ve çocukların da bulunduğu araçlarla konvoy oluşturan grup, Atatürk Caddesi'nden ilerleyerek ABD Konsolosluğu önünde toplandı ve tekbirler getirdi. Gruptan bazıları ise buradaki güvenlik bariyerlerini tekmeledi.
 
Daha sonra yine konvoy halinde İncirlik Mahallesi'ndeki 10. Tanker Üs Komutanlığı önüne gitmek isteyen grup, mahalle girişinde polis ekipleri tarafından durduruldu.
 
AGD Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, burada yaptığı açıklamada, provokasyona gelinmemesi ve taşkınlık yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
 
Kıranşal, İslam ülkelerinde meydana gelen olaylar için yaptıkları basın açıklamalarının işe yaramadığını belirterek, "Milyonlar için yola döküldük. Milyonlar olarak yola döküldük Irak için Çeçenistan için Bosna için. Hangi siyasi görüşten, hangi cemaatten, hangi düşünceden olursanız olun Müslümanlar İslam biriğini kurmadıkları müddetçe hep acı çekeceklerdir" dedi.
 
Grup, Filistin'de hayatını kaybedenler için yapılan duanın arından dağıldı.

aa


Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs