En Sıcak Konular

CHP'nin Meclis kabusu sona erdi

31 Ağustos 2007 22:12 tsi
CHP'nin Meclis kabusu sona erdi Cumhurbaşkanlığı oylamalarına katılmayan CHP'nin Meclis'e olan küskünlüğü bugün sona erdi... CHP'liler 60. hükümetin programının açıklandığı oturuma geldi. Ancak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60. Hükümetin programını 1 saat 36 dakikada okudu. TBMM Genel Kurulunda Hükümet programının okunması tamamlandı. Erdoğan, saat 15.45'te okumaya başladığı başladığı programı, 17.21'de bitirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, hükümet programını baştan sona dinlerken, uzun süredir Meclis'teki oturumlara katılmayan CHP Lideri Deniz Baykal da saat 15.10'da girdiği Genel Kuruldan, 1 saat sonra ayrıldı.

Konuşmasını bitiren Erdoğan'ı, AK Parti'li milletvekilleri ve bakanlar ayakta alkışlarken, muhalefetin alkışlamadığı görüldü. Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, birleşimi kapatmadan önce hükümet programı üzerindeki görüşmelerin 3 Eylül Pazartesi günü yapılacağını belirterek, 28 milletvekilinin, kişisel konuşma yapmak üzere Başkanlık Divanına başvurduğunu bildirdi.

İlk konuşmayı, ayağa kalkarak talepte bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in yapacağını belirten Gülpınar, diğer söz hakkı için kura çekti. Kura sonucunda ikinci söz hakkını AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün yapacağını belirten Gülpınar, ayrıca yedek olarak da AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'u belirledi. Başkanvekili Gülpınar, birleşimi 3 Eylül Pazartesi saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik dışındaki tüm bakanlar birleşime katıldı. Milletvekilleri, Hükümet Programını kendilerine dağıtılan 76 sayfadan oluşan kitapçıktan takip etti. Erdoğan'ı konuşmasının sonunda kutlayan AK Parti milletvekilleri, yeni bakanları da kutlamak üzere Genel Kurulda uzun kuyruk oluşturdu. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da birleşimi izledi.
 



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,494 µs