En Sıcak Konular

İsrail'e tepki çığ gibi büyüyor

18 Temmuz 2014 19:26 tsi
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısı kamuoyunun tepkisini çekerken, tüm yurtta İsrail'in Gazze işgali protesto ediliyor.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısını protesto eden bir grup, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde cuma namazı kıldı.
 
Özgür-Der ve İHH üyesi bir grup, İsrail Büyükelçiliği konutunun bulunduğu Atatürk Bulvarı'na öğle saatlerinde geldi.
 
Grup, trafiğe kapatılan bulvarın, Şehit Ersan Caddesi ile kesiştiği noktada toplandı.
 
"Katil İsrail Ankara'dan defol", "Siyonist elçilik kapatılsın", "Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde slogan attı.
 
Kur'an-ı Kerim okunan eylemde grup Filistin ve tevhid bayrağı taşıdı.
 
Kadınların da aralarında bulunduğu grup daha sonra bulvara serilen hasırlar üzerinde cuma namazı kıldı.
 
Öte yandan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu yere gelen 6 kişilik bir grup, elçiliğin kapısı önüne yürümek istedi. Grup, elçilik önünde güvenlik önlemi alan polisle kısa süreli bir arbede yaşadıktan sonra buradan ayrıldı.
 
Gazze'de hayatını kaybedenler için Hacı Bayram Veli Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.
 
Bu arada, İsrailin Gazze'ye karadan saldırısını protesto eden bir grup da bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği konutu önünde eylem yaptı.
 
Cuma namazını Büyükelçilik konutunun önünde kılan gruptakilerden bazıları bölgeden ayrılırken, bazıları ise bekleyişini sürdürdü. Bu sırada gruptakilere katılım da oldu.
 
İkindi namazını da konutun yanındaki Seğmenler Parkı'nda kılan gruptakiler, Kur'an-ı Kerim okudu.
 
Filistin ve tevhid bayrağı taşıyan gruptaki gençlerden bir bölümü, İsrail aleyhinde slogan attı. Göstericiler, sloganlar eşliğinde İsrail bayrağı yaktı.
 
Öte yandan, Kızılay Güvenpark'ta toplanan ve kendilerine "Boyun eğmeyenler" diyen TKP Gençlik Yapılanması üyesi bir grup da "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir" yönünde slogan attı. Gruptakiler, daha sonra İsrail Büyükelçiliği konutuna yürüyüşe geçti.
 
İstanbul
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Özgür-Der öncülüğünde Fatih Camisi'nde biraraya gelen grup, çeşitli sloganlar atarak Saraçhane Parkı'na yürüdü. Grup, Fatih Camisi'nde kıldıkları cuma namazının ardından İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.
 
Grup, cuma namazının ardından Saraçhane Parkı'na yürüdü. Katılımcılar "Siyonist katiller yargılansın", "Siyonist Elçilik Kapatılsın", "Müslüman zulme boyun eğmez", "İstanbul'dan Gazze'ye selam", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Hamas'a selam direnişe devam", "Yaşasın ümmet dayanışması" şeklinde sloganlar attı.
 
Filistin ve Suriye bayrakları taşıyan katılımcılar, "Gazze seninleyiz", "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı dövizler taşıdı.
 
Yürüyüş sırasında, "Şehitlerin hesabı sorulacak, şehitlerin kanı İsrail'i boğacak" ile "Gazze siyonist katillere mezar olacak, yaşasın Filistin İslami direnişimiz" yazılı pankartlar açıldı.
 
"Gazze'yi işgale izin verilmeyecek"
 
Yürüyüşün sona erdiği Saraçhane Parkı'nda konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İsrail'in, 12 gündür sürdürdüğü katliamı, dün gece kara harekatıyla daha da ileriye taşımaya çalıştığını söyledi.
 
İsrail'in Gazze'ye karadan saldırması ve "Gazze'yi işgal edeceğiz" şeklinde sözlerinin palavra olduğu belirten Kaya, "Siyonistlerin, Gazze'den seri bir şekilde çekildiğini ve bir daha asla dönemeyeceğini" kaydetti.
 
"Gazzeli direnişçilerin iradelerinin kırılmaya çalışıldığını ve yalan söylendiğini" dile getiren Kaya, "Gazzeli Müslümanlar, Allah'ın yardımıyla İsrail'in Gazze'yi işgalini asla izin vermeyecek. Siyonistler, Gazze'yi 1969'da işgal ettiklerinde karşılarında Arap milliyetçileri ve Abdulnasır gibi işbirlikçiler vardı. Bugün karşılarında İslami direniş var. İslami direniş, Gazze'yi ve diğer topraklarımızı bir daha asla çiğnetmeyecek. Siyonistler Gazze'den defolup gittikleri gibi inşallah bir gün bütün Filistin'den de defolup gidecekler" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından ilahiyatçı Mehmet Emin Yıldırım dua etti. Duadan sonra bir süre daha slogan atan grup dağıldı.
 
Zonguldak
 

Zonguldak'ta, Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Cuma namazı sonrasında kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan platform üyeleri, afiş ve pankartlarla bir süre İsrail aleyhine slogan attı.
 
Platform Sözcüsü Halim Taşdelen, Müslümanlardan zulümlere ve zalimlere karşı sessiz kalmamalarını istedi.
 
Ereğli ilçesinde Ümmet İçin Dayanışma Platformu üyeleri de İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Ali Molla Camisi avlusunda toplanan platform üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi namazın ardından afiş ve pankartlar taşıyan platform üyeleri, Devrim Bulvarı'na kadar yürüyerek İsrail aleyhine slogan attı.
 
Edilen duaların ardından "Filistin’de katliama dur demek için canlı kalkan oluyoruz" konulu imza kampanyası başlatıldı.
 
Grup üyeleri daha sonra dağıldı.
 
Kırşehir
 
Kırşehir'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Cacabey Camii'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlardan, zor şartlar altında yaşamını sürdüren Gazzeliler için bağış toplandı.
 
Daha sonra İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, Memur-sen İl Temsilcisi Necati Yılmaz, Ahibir Sivil Toplum Kardeşlik Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Elazığ
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Elazığ'da protesto edildi.
 
İzzetpaşa Camisi avlusunda toplanan grup, Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, Filistin'de yaşananları ve İslam ülkelerinin olaya sessiz kalmasını kınadıklarını dile getirdi.
 
Koca, ''Sayın Başbakan, adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam aleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor. Biz de sayın Başbakana buradan soruyoruz; 'Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz, Türkiye nerede?'''
 
Bu sözlerin ardından, gruptan bazı kişiler "bu işe siyaset karıştırmayın" diyerek tepki gösterdi.
 
Sözlü tartışmayla başlayıp kavgaya dönüşen olaya çevik kuvvet polisleri müdahale etti.
 
Kayseri
 
Kayseri'de cuma namazı çıkışında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.
 
Hunat Camisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, Türkiye'nin İsrail'e fiili yaptırımlarda bulunması gerektiğini söyledi.
 
Grup buradaki açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan kadar yürüdükten sonra olaysız dağıldı.
 
Ordu
 
Ordu'da cuma namazı çıkışında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İmamhatip Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından, caminin önünde toplandı. Gruptakiler ellerinde İsrail'in Gazze saldırılarını anlatan gazeteler taşıdı.
 
Grup daha sonra İsrail'e yönelik çeşitli sloganlar atarak dağıldı.
 
Van
 
Van'da Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.
 
İskele caddesi üzerindeki Hz. Ömer Camisinde Cuma namazı çıkışı avluda toplanan Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, İsrail'e tepki göstererek "Hamas'a selam direnişe devam", "Katil İsrail" sloganları attı.
 
Okunan dua ve sonrasında kılın gıyabi cenaze namazıyla protesto gösterisi son buldu.
 
İnisiyatif üyeleri daha sonra Van'daki BM Ofisi önünde yarın akşam iftar verileceğini ve burada sessiz oturma eylemi düzenleneceğini duyurdu.
 
Erzurum
 
Erzurum'da Lala Paşa Camisi önünde cuma namazının ardından toplanan bir grup, ellerinde "Müslüman zulme boyun eğmez", "Filistin'e dua, İsrail'e beddua", "Mazlumlar ayağa kalkmadan, zalimler diz çökmez", "Ölen insanlar mı, insanlık mı" yazılı pankart ve dövizler açarak İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.
 
Burada dua edilmesinden sonra saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Grup ardından, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak, Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatıp, Yakutiye Kent Meydanı'ndan Havuzbaşı'na kadar yürüdü.
 
Kocaeli
 
İzmit ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
İsrail karşıtı slogan atan ve dövizler taşıyan grup, Sabri Yalım Parkı'nda toplandı.
 
Grup adına açıklama yapan AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy,  İsrail'in çok sayıda zırhlı araç ve tankla gerçekleştirdiği kara harekatıyla yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalıştığını söyledi.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un "İsrail ,sivil kayıpları önlemeye çalışmalı" açıklamasına değinen Gürsoy, açıklamanın BM'nin katliama çanak tuttuğunun göstergesi olduğunu anlattı.
 
Grup, açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.
 
Bitlis
 
Bitlis'te cuma namazının ardından kentteki Ulu Cami önünde bir araya gelen grup, İsrail aleyhine yazdıkları Kürtçe ve Türkçe pankartları açarak, "kahrolsun İsrail" ve "katil İsrail" sloganları attı.
 
Daha sonra Kuran'ı Kerim tilaveti okundu ve İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Filistinli Müslümanlar için dua etti.
 
Protestoya, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'da destek verdi.
 
Adıyaman
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Adıyaman'da da protesto edildi.
 
Cuma namazı sonrasında, Adıyaman Bağımsız Sivil İnisiyatifi Platformu öncülüğünde, Ulu Cami önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde pankartlarla İsrail aleyhinde sloganlar atarak Demokrasi Parkı'na yürüdü.
 
Açıklamanın ardından hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından dua edildi.
 
Bursa, Balıkesir, Yalova, Çanakkale
 
İsrail'in Gazze saldırıları, Bursa, Balıkesir ve Yalova'da cuma namazları sonrası toplanan gruplar tarafından protesto edildi. Ayrıca Balıkesir ile Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazları kılındı.
 
Antalya
 
İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Antalya ve Isparta'da protesto edildi.
 
Cuma namazının ardından Muratpaşa Camisi önünde toplanan Akdeniz Dayanışma Platformu öncülüğündeki grup, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Dua edilmesinin ardından Anadolu Gençlik Derneğinden bir gruba, Başbakan Erdoğan'ın saldırılara duyarsız kaldığı yönünde attıkları slogan nedeniyle tepki gösterildi. Gruplar arasında yaşanan gerginlik, polislerin araya girmesiyle yatıştırıldı.
 
Daha sonra grup, tekbir ve ellerindeki "Kahrolsun İsrail", "Filistin halkı yalnız değildir", "Siyonist elçilik kapatılsın, İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Gazze'nin feryadına sessiz kalmayacağız" yazılı dövizlerle Kapalı Yol'a yürüdü.
 
Basın açıklamanın ardından dua edildi. Dua sırasında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
 
Isparta
 
Isparta'da Cuma namazının ardından Mimar Sinan Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde slogan attı.
 
Alanya
 
Alanya'da Cuma namazının ardından Emine Özmüftüoğlu Camisi bahçesinde toplanan vatandaşlar, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından dua etti.
 
Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Alanya temsilcisi Sıddık Uyar, İsrail'in gece yarısı karadan, denizden ve havadan Gazze'ye saldırarak vicdanları sızlattığını söyledi.
 
Müslümanların gördüğü zulümden İslam Birliği'nin kurulmasıyla kurtulacağını savunan Uyar, İsrail'in hedeflerine ulaşamayacağını, zamanı geldiğinde bölgeyi terk edeceğini söyledi.
 
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
 
Muş
 
Muş İlmi Araştırma Geliştirme ve Din Alimleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto ederek, Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Samsun
 
Samsun İnsan Hakları ve İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) üyeleri, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Cuma namazı sonrasında Büyük Cami önünde toplanan vatandaşlar, afiş ve pankartlarla bir süre İsrail aleyhine slogan attı.
 
Şanlıurfa
 
Şanlıurfa'da bir grup, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde yüzlerce kişi cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplandı. Burada Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, dua etti.
 
Eyleme AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da katıldı.
 
Kahramanmaraş
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Kahramanmaraş Özgür-Der girişimi grubu üyeleri ile vatandaşlar, Ulu Cami'de cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra "Hamas'a selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.
 
Sakarya
 
Sakarya'da Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Cuma namazı sonrası Orhan Camisi önünde toplanan grup, İsrail aleyhine "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Muhammed'in ordusu, kafirlerin korkusu" sloganı attı.
 
Konya, Adana
 
İsrail'in Gazze saldırıları Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sivil toplum örgütlerince protesto edildi.
 
Konya ve Aksaray'daki camilerde cuma namazı sonrasında, İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Eylemler sırasında bazı grup üyeleri Filistin için gözyaşı döktü
 
İzmir
 
Cuma namazı sonrası Basmane Meydanı'ndaki Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Filistin bayrakları ile bir süre İsrail aleyhine sloganlar attı.
 
Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Bayram Sakartepe, Filistin halkının İsrail'in sistematik olarak yürüttüğü işkence ve katliamlarına maruz kaldığını söyledi. Dünya ülkelerinin terör estiren İsrail'i sadece seyretmekle yetindiğini belirten Sakartepe, "Müslüman devletlerin yapması gereken tek şey birlik olmaktır" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağını yakan grup, daha sonra olaysız dağıldı.
 
Denizli
 
Denizli'de ise cuma namazının ardından Delikliçınar Yeni Camisi'nin bahçesinde toplanan bir grup, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
İsrail aleyhine sloganlar atan grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryıkmaz, masum Filistin halkına yönelik saldırıların son verilmesini istedi.
 
Sivas
 
Sivas'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar, saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için tarihi Kale Camisi'nin önünde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Namazın ardından, Filistinliler için cemaatten yardım toplandı. Grup, daha sonra, Kale Camisi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.
 
Meydanda grup adına basın açıklaması yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı Sivas Temsilcisi Sabri Şanlı, "İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması, zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze'yi ramazan ayında daha da zor şartlara sevk etti" diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, dua ettikten sonra dağıldı.
 
Bu arada, Sivas Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle ramazan ayındaki konser programlarını iptal etti.
 
Malatya
 
Malatya'da bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri, Filistin'de hayatını kaybedenler için Yeni Cami'de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Namazın ardından Soykan Parkı'nda grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Abdulkadir Karaduman, Filistin'e yönelik saldırıların her gün daha da arttığını belirterek, "Filistin'de sadece Filistinliler ölmüyor. Filistin'de insanlık ölüyor. Filistin'de, Müslümanlar katlediliyor ve bu katliamlar karşısında Müslümanları meydanlara davet ediyoruz" diye konuştu.
 
"Hamas'a selam, direnişi devam" sloganları atıp tekbir getiren grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 
Tokat
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Tokat'ta da protesto edildi.
 
Türkiye Kamu-Sen üyeleri, cuma namazını müteakiben Ali Paşa Camisi yakınlarında toplandı.
 
Grup adına konuşan Türk Diyanet-Sen Tokat Şube Başkanı Necmettin Demirden, "İsrail'in bu mübarek günlerde Filistin ve Gazze'ye yaptığı saldırıları lanetliyoruz. Bütün herkesi saldırıları kınamaya ve duaya davet ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde olalım" diye konuştu.
 
Kütahya
 
Cuma namazının ardından Kütahya Ulu Cami'de toplanan 15 sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Kütahya El Ele Filistin İçin Desteğe" yazılı pankart ve İsrail'i kınayan dövizler açarak, sloganlar eşliğinde Zafer Meydanı'na kadar yürüdü.
 
Burada grup adına açıklama yapan Halil İbrahim Acar, Filistin halkı için bütün sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek yeni bir platform oluşturduklarını söyledi.
 
Simav ilçesinde de Cuma namazı sonrası Halil Ağa Camisi'nde toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı ardından dua etti.
 
Bilecik
 
Bilecik'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde düzenlenen programda Cuma namazı sonrası vatandaşlar, Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından başta Gazze olmak üzere, dünyanın farklı noktalarında "zulüm" gören Müslümanlar için dua edildi.
 
Bilecik İHH Gönüllüsü Ahmet Kutlu, Gazze'de yaşanan vahşetin, Bosna'da, Çeçenistan'da, Karabağ'da ve Doğu Türkistan'da yaşanılan hunharca katliamlardan farklı olmadığını kaydetti.
 
Duanın ardından slogan atan vatandaşlar, daha sonra dağıldı.
 
Edirne
 
Edirne'de Eski Cami önünde toplanan grup, "Edirne'den Gazze'ye bin selam" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.
 
Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, grup adına yaptığı konuşmada, Gazze'deki gelişmelerden kaygılandıklarını söyledi.
 
İriş, katliamın son bulmasını istedi.
 
Kırklareli
 
Lüleburgaz ilçesinde de Sokullu Mehmet Paşa Cami avlusunda toplanan grup, "Kahrolsun İsrail" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları attı.
 
Mücteba Bektaş, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Gazze'de ölen her çocuğun katilinin İsrail ve İsrail'e cesaret veren ülkeler olduğunu söyledi.
 
İsrail'in, Filistin halkına karşı yürüttüğü kanlı saldırıların durdurulması gerektiğini belirten Bektaş, "İsrail'in Filistin’e düzenlediği saldırı sonucu kadın ve çocuk olmak üzere 100'ü aşkın masum sivil hayatını kaybetti. Bu saldırıların acilen durdurulması gerekiyor. Acilen buradaki yaralılar tedavi altına alınmalı, evsiz ve gıdasız kalan insanlara yardım ulaştırılmalıdır" diye konuştu.
 
Bartın
 
Arap Camisi önünde toplanarak, "Gazze’ye, Kudüs’e, direnişe bin selam", "Yaşasın küresel intifada",  "Katil İsrail, Filistin’den Defol", "Filistin halkı yalnız değildir", "Yaşasın Filistin direnişimiz", "Zulme, işgale, siyonizme hayır" yazılı afiş ve pankartlar taşıyan Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, bir süre İsrail aleyhine slogan attı.
 
Grup adına açıklama yapan Abbullah Erkan, yeryüzünün gördüğü en büyük ve organize terör örgütü işgalci İsrail Devleti'nin, günlerdir Gazzeli Müslümanların üstüne bomba yağdırdığını söyledi.
 
Bir ateşkes antlaşmasından bahsedildiği esnada, dün akşamdan itibaren terörist işgal rejiminin havadan, karadan ve denizden Gazze’ye acımasızca, fütursuzca ve hiçbir ayrım gözetmeksizin saldırmaya başladığını ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
 
"Siyonist rejim bu saldırıyı, özellikle ramazanda yapmaktadır. Canlı yayınlardan takip ettiğimiz kadarıyla özellikle sabah namazı saatlerinde, ezan okunurken saldırılar yoğunlaşmaktadır. Bu saldırılar İslam’a yapılan saldırılardır. Kundaktaki bebelerimiz, küçücük yavrularımız bu yoğun saldırı altında perişan durumdadır. Yaşamını yitiren kişi sayısı şimdiden yüzlerle ifade edilmektedir. 'Şehir' dahi denemeyecek kadar küçük bir alana 1,5 milyon insanın mahkum edildiği Gazze şeridi, siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Siyonist ablukadan ötürü olağan hayatın dahi son derece ağır şartlarda sürdürüldüğü bölge, İsrail’in vahşice saldırılarına karşı savunmasız durumdadır.
 
Tüm dünya sessizliğini korurken, ümmetle, ümmetçe bu dava sırtlanılmalı, terörist, işgalci, siyonist rejim durdurulmalıdır. Gazze’de haksız yere öldürülen her bebeğin, çocuğun, bireyin katilleri cezasız kalmamalıdır. Zalimler pek yakında nasıl bir inkılapla devrileceğini elbette bileceklerdir."
 
Bir süre slogan atan grup, duanın ardından dağıldı.
 
Karabük
 
Eskipazar ilçesinde siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Cami Caddesi'nde toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak, "Hamas'a selam, direnişe devam", "kahrolsun İsrail", "her yer Filistin" ve "İsrail zulmüne sessiz kalma" yazılı dövizler taşıyarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.
 
Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, grup adına yaptığı konuşmada, mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerine vahşice bomba yağdıran katil İsrail'i kınadıklarını söyledi.
 
"Müminler kardeştir, yeryüzünde yaşayan Müslümanlar ne zaman bir ve beraber olursak, hiçbir düşman bizi alt edemeyecektir" diyen Baş, "Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i,  destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz" ifadesini kullandı.
 
Çorum
 
Çorum'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Samsun'da ise saldırılar protesto edildi.
 
Cuma namazının ardından Ulucami'nin avlusunda toplanan bir grup, hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.
 
Ellerindeki dövizlerin yanı sıra "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "katil İsrail Filistin'den defol" şeklinde slogan atarak Hürriyet Meydanı'na yürüyen grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 
Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, Filistin'de karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda, yüzlerce Müslüman'ın şehit edildiğini ve yaralandığını belirterek, İsrail'in özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırılar düzenlediğine dikkati çekti.
 
Grup, okunan duanın ardından dağıldı.
 
Protestoya Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ile 60'ya yakın sivil toplum örgütü ve sendikanın temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Samsun
 
İsrail'in Gazze topraklarına saldırması, AGD üyelerince Samsun'da da protesto edildi. İkindi namazı sonrasında Site Camisi önünde toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine slogan attı.
 
AGD Samsun Şubesi Tanıtma Başkanı Mehmet Ali Kavaklı, yaptığı basın açıklamasında, İsrail ve onun paydaşlarıyla ilişkilerini sürdüren her ülkenin, katliamın sorumlusu olduğunu söyledi.
 
Müslümanların güvenliği için İslam birliğinin kurulması gerektiğini belirten Kavaklı, "Bu mesele sadece bugün zulüm altında olan Filistin'in, Suriye'nin, Irak'ın, Keşmir'in, Doğu Türkistan'ın, Somali'nin, daha birçok Müslüman coğrafyanın meselesi değildir. Bu mesele ümmetin meselesidir. Allah'ın izniyle siyonist terör örgütü, geldiği gemilerle ardına bakmadan Efendimizin ayak bastığı bu mübarek toprakları terk edecektir" diye konuştu.

aa


Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,353 µs