En Sıcak Konular

İhsanoğlu: İsrail'e vetoyu AK Parti kaldırdı

18 Temmuz 2014 16:26 tsi
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gazete yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda ve NTV'de katıldığı programda AK Parti hükümetinin geçmişte, İsrail'in üye olması için OECD vetosunu kaldırdığını söyledi.

Bu gelişmenin Mavi Marmara'dan sonra olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, benzer bir durumun Atom Enerji Kurumu'nda da yaşandığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Cumhurbaşkanı adayı Ekmedeleddin İhsanoğlu, bugün İsrail'e yönelik sert eleştiriler yapan AK Parti'nin geçmişte, İsrail'in üye olması için OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) vetosunu kaldırdığını belirtti. İhsanoğlu, "Şimdi bana diyorlarki, İsrail'i suçlamıyor. Ben dokuz sene boyunca İsrail'i suçladım. 1961 yılında kurulan OECD'ye israil, Türkiye vetosundan dolayı girememiştir. 2010 senesinde AK Parti hükümeti bu vetoyu kaldırdı ve İsrail girmiş oldu. Halbuki Mavi Marmara'dan sonra Türkiye bunu kaldırıyor." şeklinde konuştu. Bugün AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş'un da o sırada sert ve gerçekçi sözlerle bunu eleştirdiğinin altını çizen İhsanoğlu, Atom Enerji Kurumu'nda da benzer durumun yaşandığını söyledi.

'Gazze saldırılarını raporlattım'

İsrail tarihinde ilk defa Gazze'ye saldırdığında BM tarafından hazırlanan Goldstone raporunu kendisinin hazırlattığını söyleyen İhsanoğlu, "BM Gerçekleri Tespit Eme Komisyonu benim teklifim üzerine kuruldu ve bu komisyonun başkanı Güney Afrikalı biriydi ve hazırlanan rapor yine Musevi bir hâkim tarafından karara bağlandı. Yine bizim çalışmalarımız sayesinde Gazze saldırıları resmi rapor haline geldi, tarihinde ilktir. Bütün bunları yapan bir insana söylüyorlar bunu. Bunları ciddiye almak enerjinizi boşa harcamaktır." şeklinde konuştu.

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs