En Sıcak Konular

Gazze direniyor, iki İsrail askeri öldü

18 Temmuz 2014 12:30 tsi
Gazze'ye kara harekatı başlatan İsrail işgal ordusu direnişle karşılaştı. Kassam, işgal güçlerinin iki askeri öldürdüğünü, yedisinin ise yaralandığını açıkladı

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye dün düzenlediği kara harekatında şu ana kadar 19 Filistinli öldürülürken, Kassam Tugayları'nın da iki İsrail askerini öldürdüğü açıklandı.

Kassam Tugayları'nın yazılı açıklamasında, "Keskin nişancılarımız, Han Yunus'un doğusunda yer alan El-Karara beldesinde bir İsrail askerini yakın mesafeden vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki Beyt Lahya'nın kuzeyinde konuşlanan İsrail askeri araçlarına 10 havan topu fırlatıldı" ifadesi kullanıldı. Kassam, ilerleyen saatlerde ise bir İsrail askerinin daha öldürüldüğünü 7'sinin ise yaralandığını açıkladı.

İsrail işgal ordusu da Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. İsrail Kanal 2 televizyonunda yayınlanan haberde "kara operasyonunda bir askerin öldüğü, iki askerin yaralandığı" belirtildi.

İsrail'in 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" operasyonu adı altında başlattığı Gazze'ye yönelik hava saldırılarının en şiddetlilerinin dün akşamdan bu yana yaşandığı ifade ediliyor.

Bu arada Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze topraklarına giren İsrail zırhlı araçları ve tanklarına karşı direndi. Beyt Lahya beldesinde bir zırhlı araç imha edildi.

İSRAİL GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Gazze'nin 3 farklı bölgesine girmeye çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Filistinli gruplar ile girdikleri şiddetli çatışma sonucu geri çekildikleri bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kassam mücahitlerinin, Refah'ın doğusundaki Hasinat bölgesine sızmaya çalışan İsrail özel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıkları ve mücahitlerin büyük zayiat verdirmesi üzerine geri çekilmenin sağlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun beldesindeki ziraat okulu yakınına sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetleriyle şiddetli çatışmaya girerek geri çekilmelerini sağladık" ifadesi kullanıldı.

Bu arada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin de çatışmalar sonucu geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi. Görgü tanıkları da Han Yunus'un doğusuna sızmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin, çatışmaların ardından geri çekilmek zorunda kaldığını dile getirdi.



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs