En Sıcak Konular

''Görünüşe bakılırsa vurulmuş''

18 Temmuz 2014 08:19 tsi
''Görünüşe bakılırsa vurulmuş'' ABD Başkan Yardımcısı Biden, ''Görünüşe bakılırsa, vurulmuş. Vuruldu, kaza değil. Havada infilak etti'' dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna’da düşen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının, ''Görünüşe bakılırsa vurulduğunu'' söyledi.
 
Biden, Detroit’te katıldığı bir konferansta, Ukrayna’da düşen uçakla ilgili açıklamada bulundu. Biden, ''(Görünüşe bakılırsa) diyeceğim, çünkü tüm detayları bilmiyoruz. Ne söylediğimden emin olmak istiyorum. Görünüşe bakılırsa, vurulmuş. Vuruldu, kaza değil. Havada infilak etti'' dedi.
 
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefonda görüştüğünü ve ABD’nin olayın araştırılmasına yönelik yardım teklifini sunduğunu belirten Biden, ABD’den bir ekibin ivedi bir şekilde yola çıkacağını ifade etti. Biden, ''Bu, hakikaten büyük bir olay. Yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti. Cevaplandırılması gereken birçok soru var'' diye konuştu.
 
Biden, uçakta ABD vatandaşları da bulunduğuna yönelik haberlerin olduğunu, bunun doğruluğunu teyit etmek için çalıştıklarını kaydetti.
 
Amerikan medyasında da Amerikalı yetkililerin uçağın karadan havaya fırlatılan cinsten bir füzeyle vurulduğu tespitine vardığı yönünde haberler yer alıyor.
 
İngiltere soruşturma talep etti
 
İngiltere, Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağıyla ilgili Birleşmiş Milletler öncülüğünde uluslararası bir soruşturma başlatılması talebinde bulundu.
 
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, yaptığı açıklamada, Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının nasıl düştüğüne dair henüz ellerinde kesin bilgi olmadığını ve spekülasyonda bulunmak istemediğini belirtti.
 
Hammond, "Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde kazanın nedenlerinin araştırılması konusunda uluslararası bir soruşturma başlatılması gerektiğine inanıyoruz. BM'nin sivil havacılık kolu bu soruşturmayı yürütecek doğru kuruluştur ve bu kuruluşa teknik destek dahil tüm desteği sağlayacağız" diye konuştu.
 
Uçakta İngiliz vatandaşlarının bulunduğunu tahmin ettiklerini aktaran Hammond, kesin bir rakam verebilmek ve kimlikleri tespit etmek için şu anda yolcu bilgilerini kontrol ettiklerini belirtti.
 
İngiltere'de bugün olayla ilgili acil kabine toplantısının yapılması bekleniyor.
 
"Bu topraklardaki devlet, bu korkunç trajedinin kesinlikle sorumluluğunu taşıyor”
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşmesine ilişkin, "Bu topraklardaki devlet, bu korkunç trajedinin kesinlikle sorumluluğunu taşıyor” ifadesini kullandı.
 
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, ekonomi danışmanlarıyla yaptığı toplantıyı, Ukrayna’da düşen uçak dolayısıyla bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından açtı.
 
Putin, “Bu topraklarda barış olsaydı, eğer Ukrayna’nın güneydoğusunda askeri harekatlar yeniden başlamamış olsaydı bu trajedi meydana gelmemiş olacaktı. Bu topraklardaki devlet, bu korkunç trajedinin kesinlikle sorumluluğunu taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

aa


Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,479 µs