En Sıcak Konular

Sarıgül, Baykal'a akıl verdi

31 Ağustos 2007 20:36 tsi
Sarıgül, Baykal'a akıl verdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ı bugün yine istifaya davet etti ve CHP liderinin Anıtkabir'e giderek deftere neler yazması gerektiğini açıkladı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara'da eylem yapacakları 9 Eylül günü CHP parti örgütünün Deniz Baykal'la birlikte toplu olarak Anıtkabir'e yürüyeceklerinin açıklanmasını ilginç bulduğunu belirterek, "Sayın Baykal Anıtkabir'e gittiği zaman Atatürk'e hesap vermek zorundadır. Sayın Deniz Baykal Anıtkabir'deki deftere 'Atam üzgünüm. Atam mutsuzum. Bize bıraktığın emaneti iktidara taşıyamadık. O nedenle bugün itibarıyla istifa ediyorum' yazmalı" dedi.

Çanakkale il merkezine bağlı İntepe beldesinde düzenlenen "5. Erenköy Bağbozumu Festivali'ne katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, beldede kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Sarıgül, daha sonra Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz ile birlikte belediye binasına geçti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkez Yönetimi'nin 9 Eylül'de parti önünde yapılacak eyleme karşı parti örgütünün Anıtkabir'e yürümek üzere Ankara'ya çağrılması konusunda şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Baykal zaten 25 yıldır Anıtkabir'de oluyor. 25 yıldır Anıtkabir'e gidiyor. Sayın Baykal 5 genel seçime, 6 tane de yerel seçime girdi. Anıtkabir'e gitmek önemli değil, Anıtkabir'de o deftere yazılması gereken sözler önemli. Anıtkabir'deki ulu önder Atatürk kalksa dese ki, 'Ey sayın Baykal ve arkadaşları. Benim partimi halktan da kopardınız. Türkiye'nin 36 vilayetinde benim milletvekilim bile yok'. O zaman ne diyecek? "Sayın Baykal Anıtkabir'e gittiği zaman Atatürk'e hesap vermek zorundadır. Sayın Deniz Baykal Anıtkabir'deki deftere 'Atam üzgünüm. Atam mutsuzum. Bize bıraktığın emaneti iktidara taşıyamadık. O nedenle bugün itibarıyla istifa ediyorum' yazmalı. Eğer sayın Baykal 9 Eylül'de Anıtkabir'e yazacağı yazı ile istifa ederse aynen Tony Blair ve Alman Başbakanı Gerhard Schröder gibi büyür. Umarım ki sayın Baykal ve arkadaşları Atatürk'ün huzurunda emaneti Mustafa Sarıgül'e değil, sosyal demokratları iktidara taşıyacak olan birine bırakır.

Mustafa Sarıgül'ün mücadelesi asla ve asla bireysel bir mücadele değildir. Türkiye Cumhuriyeti, sosyal demokrasi yeni bir genel başkan aramıyor. Sosyal demokratlar çağdaş çoğunluk, aydınlık Türkiye yeni bir başbakan adayı arıyor. Ben partimi iktidara taşımazsam orada bir gün dahi bulunmam. Benim mantığım 'küçük olsun, benim olsun' mantığı değil. Büyük olsun, laik ve demokratik Türkiye'nin olsun ve uzun yıllardır iktidara gelemeyen sosyal demokratlar iktidara gelsin."

Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın partililere sus emri vermesi ile ilgili de "Bunu bir sosyal demokrat liderle asla ve asla bağdaştıramıyorum. Yıl 1964'tü. Biz ilkokula gittiğimizde alfabede aynen Baykal'ın dediği yazıyordu. 'Ali yat. Uyu, uyu, büyü'. Sosyal demokratlar konuşmalı. Özgürlükleri, demokrasiyi, laik Türkiye'yi konuşmalı. Atatürk'ün söylediği Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler ülkesi seviyesine çıkarmalıyız. Onu konuşmalıyız. Biz sayın Baykal'ın evlatlarıyız. Bir baba ocağını dağıtmak ister mi? Sayın Baykal'ın değirmenine su taşırken 17 sene Mustafa Sarıgül iyi, 'Efendim artık yolun sonu göründü. Gitme vaktiniz geldi' deyince kötü oluyor" dedi.

Mustafa Sarıgül, daha sonra festivalin açılışına katıldı ve ardından helikopterle bölgeden ayrıldı.

haber7



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs