En Sıcak Konular

Düşen uçakta çok sayıda Hollandalı turist bulunuyor

18 Temmuz 2014 00:15 tsi
Malezya Havayolları’nın, Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında çok sayıda Hollandalı turistin bulunduğu belirtildi.

 Malezya Havayolları’nın, Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında çok sayıda Hollandalı turistin bulunduğu belirtildi.

Hollanda televizyonu NOS’a açıklama yapan D-Reizen turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Will van den Hoogen, bu uçuş için kendilerinden bilet alan 25 kadar yolcu olduğunu belirtti.

Den Hoogen, söz konusu kişilerin hepsinin uçağa binip binmediğini bilmediklerine değinerek, yolcu yakınlarına yardımcı olmak amacıyla bir telefon hattını hizmete açtıklarını kaydetti.

Başka bir tur şirketi WTC de 20 ile 30 kadar müşterilerinin uçakta bulunduğunu açıkladı.

Uçağın kalktığı Amsterdam Schiphol Havaalanı’nda da yolcu yakınlarına yardımcı olmak amacıyla bir servisin oluşturulduğu aktarıldı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, olayın ardından AB Zirvesi için bulunduğu Brüksel’den ülkesine döndüğü bildirildi.

Uçağın düşmesi nedeniyle şoke olduğunu dile getiren Rutte, gelişmeleri takip etmek için Lahey'e dönmeye karar verdiğini ifade etti. Rutte, Ukrayna Cumhurbaşkanı’yla görüştüğünü de belirtti.

Malezya Başbakanı Rezak soruşturma talimatı verdi

MalezyaBaşbakanı Necip Rezak, Ukrayna'da Malezya Havayollarına ait uçağın düşmesiyle ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiğini bildirdi.

Rezak, basına yaptığı açıklamada uçağın düşmesine ilişkin haberlerin kendisine ulaşmasının ardından, olayın derhal soruşturulması talimatı verdiğini söyledi.

Malezya Savunma Bakanı Hişamuddin Hüseyin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uçağın vurularak düştüğünün teyit edilmediğini belirtti. Hüseyin, haberleri kontrol ve teyit etmeleri için orduya talimat verdiğini kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko da olayın araştırılması için uluslararası komisyon kurulmasını talep etti.
Psaki: Uçakta ABD vatandaşı olduğunu şu noktada teyit edemem
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, Rusya sınırından 60 kilometre uzakta Ukrayna topraklarına düşen Boeing 777 tipi yolcu uçağıyla ilgili soruları da yanıtladı.

Olayla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirten Psaki, "Şu anda uçağın düşmesine neyin neden olduğunu veya bundan kimin sorumlu olduğunu bilmiyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, uçakta 23 ABD vatandaşı da bulunduğu haberlerini şuan da teyit edemediklerini bildirdi.

AA



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,486 µs