En Sıcak Konular

Lübnan, İsrail'i BM'ye şikayet etti

17 Temmuz 2014 17:39 tsi
Lübnan, ülkenin güneyindeki köyleri vurduğu gerekçesiyle İsrail hakkında BMGK'ya resmi şikayette bulundu

Lübnan'ın, ülkenin güneyindeki köyleri vurduğu gerekçesiyle İsrail'i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) şikayet ettiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, ülkenin güneyinden İsrail'in kuzeyine atılan roketlere karşılık İsrail ordusunun misilemede bulunmasının, "ülkenin egemenliğine ciddi ve tekrar eden şekilde zarar vermesi" nedeniyle BMGK'ya şikayette bulundu.

Haberde, şikayetinde ordu ve Savunma Bakanlığı raporlarını temel alan bakanlığın, İsrail'in, 1701 sayılı BMGK kararına aykırı davrandığını öne sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgal altındaki Filistin topraklarına roket atan 'haydutları' ya da 'marjinal grupları' da kınıyoruz. Bu gibi eylemler, Lübnan'a ve Filistin direnişine hizmet etmez. Sadece İsrail'e, Lübnan'a saldırmak, uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmek için fırsat verir. İsrail ordusu, sadece 2014'ün ilk 5 ayında, 516 kez Lübnan'ın sınır egemenliğini tehdit etmiştir."

-İsrail de şikayet etmişti

İsrail, 2 gün önce, Lübnan'ın güneyinden atılan roketlerle ilgili olarak Lübnan devletini sorumlu tuttuklarını belirterek, BMGK'ya şikayette bulunduğunu açıklamıştı.

BM Özel Koordinatörü Derek Plumbly ise hem roket atılmasını hem de İsrail'in misillemede bulunmasını kınamıştı. Plumbly, BM Barış Gücü'nün (UNIFIL) Lübnan ordusuyla tahkikat yürüttüğünü, böyle bir olayın tekrarlanmaması için çalıştıklarını söylemişti.

Güney Lübnan'daki Sur'un El-Guleyle bölgesinden, İsrail'in kuzeyine geçen cumadan bu yanan yapılan roket atışlarına İsrail ordusu, top ateşiyle karşılık vermişti.

AA



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs