En Sıcak Konular

CHP'li Umut Oran'dan çarpıcı açıklama

17 Temmuz 2014 16:33 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran , TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bomba gibi iddialarda bulundu. Oran, Musul'da IŞİD tarafından alıkonanlar arasında bulunan 2 çocuktan birinin hastalandığı ve tedavisi için Türkiye'den doktor gönderildiğini ile

CHP'li Umut Oran, Musul'da kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; "Alıkonanlar arasında bulunan 2 bebekten biri hastalandı. Tedavi için Türkiye'den doktor gönderildi. Hangi bebeğin hasta olduğu dahi bilinmiyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Oran, Irak'ın Musul kentinde IŞİD tarafından kaçırılan 49 konsolosluk görevlisinden hala haber alınamadığını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın Musul'da rehin olan Türk vatandaşların ailelerinin çığlığını duymak zorunda olduğu savundu.

Konsolosluk baskınının üzerinden 37 gün geçtiğini dile getiren Oran; "Bu konuda hükümet bilgilendirme yapmıyor. yayın yasağı da yanlış bir uygulama. Baskının hemen öncesinde yapılan tahliye uyarılarına rağmen bu olayın meydana gelmesinde ihmali olanların tespit edilmesi ve konuyla ilgilenmeleri amacıyla bugün Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na başvuracağım. Yarın da gizlilik kararanın kaldırılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacağım. Amacımız bir an evvel bu vatandaşlarımızın yurda gelmesi. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikli gündemi bu olmalı" diye konuştu.

"BU ORTAMDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİNİN BİLE YAPILMASI ABESLE İŞTİGALDİR"

CHP'li Oran, alıkonanlar arasında bulunan iki bebekten birinin hastalandığını ve tedavi için Türkiye'den doktor gönderildiğini iddia etti. Bebeklerden hangisinin hastalandığının bilinmediğini dile getiren Oran şunları söyledi; "Alıkonanlar arasında bulunan 2 bebekten biri hastalandı. Tedavi için Türkiye'den doktor gönderildi. Hangi bebeğin hasta olduğu dahi bilinmiyor. Başbakan, 'milli irade mili güç' diyor ama üç maymunu oynuyor.

Başbakan Erdoğan, Musul'da rehin olan vatandaşlarımızın ailelerinin çığlığını duymak zorunda. 49 vatandaştan daha önemli gündem ve önceliği ne olabilir? Dışarıda ona buna ağlıyorsun, Musul'daki rehine bebekler için de ağla. Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimininin bile yapılması abesle iştigaldir. Onlar can derdinde siz makam mevki derdindesiniz. Bu ortamda seçim olmaz. İşimizi gücümüzü bırakacağız o insanları buraya getirip ondan sonra devam edeceğiz" dedi.

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs