En Sıcak Konular

Erbakan'dan Köşk için ilk yorum

31 Ağustos 2007 19:29 tsi
Erbakan'dan Köşk için ilk yorum Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, AK Parti'nin aldığı yüksek oyu ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirdi, Köşk'e ziyaret için net konuştu.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, tatilini geçirdiği Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaptığı açıklamada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmayacağını söyledi.

Damadı Mehmet Altınörs ve kızı Elif Erbakan ile dinlendiği yazlık evinden ilk kez çıkan Necmettin Erbakan, cuma namazını Ayvalıburun Camii'nde kıldı. Erbakan, daha sonra cami bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Erbakan, "Abdullah Gül'ün ne yapacağına bakacağız. Görmeden şu an için bir değerlendirme yapmak mümkün değil, her şey yapacağına bağlı. Oraya oturmak bir marifet değil. Bizim meşhur sözümüzü biliyorsunuz. Hayat çok süratle geçer, sonunda amel defteri elinde kalır. Biz dua ediyoruz ki Allah kendisini günahtan korusun. Şerden korusun. Onun için hareketlerine bakıyoruz. İnşallah milletin istediği gibi hareket eder, onların istediği gibi hareket etmez. Duamız, temennimiz budur" diye konuştu.

Erbakan, bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulunmayı düşünüp düşünmediği şeklindeki sorusu üzerine, "Onun işi çok, bizim de işimiz çok" dedi.
AK Parti'nin oyunun artmasının sebebinin milletin patlaması olduğunu savunan Erbakan, şunları söyledi.

"Giden cumhurbaşkanının davranışları milletimizi bir balon gibi şişirmişti. Milletimizde antipati uyandırdı. Milletimiz bekledi, bekledi, 'ben yapacağımı biliyorum' dedi. Milletimiz asırlardır değerlerine sahip çıkmıştır. Sayısız medeniyetler kuran bizler, niye aslımızı bırakıp şimdi kokmuş, fosilleşmiş, çürümüş batıyı taklit edeceğiz? Millet, 'aslımızı, özümüzü bırakmayız' diyor. Adım adım aslına dönüyor. Bir de bunların yanında Halk Partisi var. Bu da sürekli milletin inancı ile savaşıyor. Millet buna da kızıyor. Bir yandan CHP, bir yandan cumhurbaşkanı milleti şişirdi, bu şişirmeler esnasında cumhurbaşkanlığı seçimi sırası geldi. Bunlar çıktılar, 'filanca zatın hanımı başını örtüyor diye seçilemez' dediler. Millet kudurdu.

Nereden çıkartıyorsunuz bunu? Bu ne anayasada var, ne kanunlarda var. Bu sizin keyfi bir isteğiniz. Niye biz aslımızı, özümüzü bırakıp da başkalarına benzeyeceğiz? Bütün bunların hepsi balonu şişirdi, şişirdi, en son milyonlarca insanı bir araya getirerek yapılan mitingler, laiklik ve cumhuriyet mitingleri lastiği patlattı. Gerçekte AK Parti'yi sevdiği için değil, Saadet Partisi barajı aşamayacağı için, din düşmanlarına fırsat vermemek için AK Parti'yi iktidar yaptı."
Erbakan'ın elini öpmek için vatandaşların kuyruk oluşturması dikkat çekti. Erbakan'ın Altınoluk'tan salı günü ayrılacağı öğrenildi.
 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs