En Sıcak Konular

Ölü sayısı 226'ya yükseldi

17 Temmuz 2014 08:11 tsi
Ölü sayısı 226'ya yükseldi
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 226'ya, yaralıların ise bin 673'e yükseldiği belirtildi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin El-Atatra bölgesinde düzenlediği saldırıda 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.
 
İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısında sabah namazına gidenleri hedef aldığına dikkati çeken Kudra, "Saldırıda yaşlı bir Filistinli öldü, 3 kişi yaralandı" dedi.
 
Kudra ayrıca, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlenen saldırılarda yaralanan yaşlı bir Filistinli kadının da hayatını kaybettiğini dile getirdi.
 
Kudra, son saldırılarla İsrail'in Gazze'ye operasyon başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 226'ya, yaralananların ise bin 673'e çıktığını bildirdi.
 
Batı Şeria'da 22 Filistinli yaralandı
 
Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde İsrail askerleri ve Filistinliler arasında çıkan arbedede, 22 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
 
Filistin Kızılayı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gazze'de yaşanan olayları protesto etmek isteyen Filistinliler ile İsrail askerleri arasında Ramallah-Kudüs sınırında yer alan Kalandiya kontrol noktasında arbede yaşandı. İsrail askerlerinin gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandığı olayda, Filistinliler taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Çatışmada onlarca Filistinli gazdan etkilenirken, vücuduna kurşun isabet ederek yaralanan 2 Filistinli hastaneye kaldırıldı.
 
Öte yandan, Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celzon Mülteci Kampı'nda Gazze'deki olayları kınamak için toplanan bir grup Filistinli gençle İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. Filistinli gençler, Yahudi yerleşim birimlerinin yakınlarında araç lastiği yakarken, İsrail askerlerinin gerçek kurşunla müdahalesi sonucu 3 Filistinli yaralandı.
 
Ayrıca El-Halil kentinin çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda, 4 Filistinli gerçek, 12 Filistinli ise plastik mermi ile yaralandı. Beytüllahim de ise 3 Filistinli plastik mermiyle yaralandı.

 

Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs