En Sıcak Konular

İsrail, Vefa Hastanesi’ni bombaladı

17 Temmuz 2014 08:07 tsi
İsrail ordusu, yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi’ni bombaladı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi’ni hedef aldığı bildirildi.
 
Vefa Hastanesi Müdür Yardımcısı Eymen Anber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail topçu birlikleri tarafından düzenlenen saldırıda, ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
 
Hastanenin, Filistinli gruplarla bir bağının olmadığına, sadece hareket edemeyen engelli yaşlı hastaların rehabilitasyonu için kullanıldığına dikkati çeken Anber, "İsrail, cuma gününden bu yana beşinci kez hastaneyi bombaladı. Saldırı sırasında hastalar büyük panik yaşadı. Binada geniş çapta hasar meydana geldi" dedi.
 
Otuz yaşlı hastanın kaldığı rehabilitasyon merkezinde cuma gününden bu yana ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Venezuela ve İsveç'ten de 8 aktivistin dayanışma amacıyla bulunduğu bilgisi veren Anber, üst katların hedef alındığı saldırılar neticesinde hastaların, hemşirelerin ve ekipmanların birinci kata taşındığını aktardı.
 
 İsrail'in, saldırıdan önce hastanenin tahliye edilmesini istediğini ancak hastaların hastaneden ayrılmayı kabul etmediklerini belirten Anber, bu talebi reddettiklerini ve görevlerine devam edeceklerini dile getirdi.
 
18 lise öğrencisi hayatını kaybetti
 
Bu arada Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 18 lise öğrencisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "saldırılarını şiddetlendiren işgal güçlerinin bütün uluslararası anlaşmaları çiğneyerek çocukları ve öğrencileri öldürdüğü, okul, hastane ve camileri hedef aldığı durumun uluslararası müdahaleyi gerektirdiği" belirtildi.
 
Gazze'den İsrail'e roket saldırıları
 
Öte yandan İsrail, bugün Gazze'den 103 roket atıldığını ileri sürdü.
 
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, atılan roketlerden 29'unun "Demir Kubbe" füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, Gazze'nin Beyt Lahya, Eş-Şücaiyye, Ez-Zeytun ve diğer bölgelerinde, Hamas hareketine ait 50 hedefin vurulduğu aktarıldı.

aa
 

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs