En Sıcak Konular

AP’de Gazze oturumu

16 Temmuz 2014 22:17 tsi
AB Dönem Başkanı İtalya’nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Della Vedova, Gazze’deki durumun her saat kötüye gittiğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı İtalya’nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Benedetto Della Vedova, Gazze’deki son durumla ilgili, "İnsani durum zaten kötüydü, her saat daha kötüye gidiyor" dedi.
 
Avrupa Parlamentosu’nda (AP) düzenlenen oturumda, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton adına konuşan Della Vedova, İsrail’in saldırıları nedeniyle meydana gelen sivil ölümlerden büyük üzüntü duyduklarını belirterek "Durum ciddi ve karmaşık" dedi.
 
Della Vedova, İsrail ve Filistin liderlerinin cesur bir karar alarak şiddete son verilmesini ve görüşmelerin devamını sağlamaya çağırdı.
 
AP üyelerinin fazla ilgi göstermediği ve genelde İsrail’e yönelik eleştirilerin öne çıktığı oturumda söz alan Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) üyesi Romanyalı parlamenter Victor Boştinaru, "Avrupa’nın sesi hala utangaç ve etkisiz çıkıyor" derken Birleşik Sol Grup’tan İngiliz parlamenter Martina Anderson, "İsrail uluslararası hukuku ihlal ediyor" ifadesini kullandı.
 
Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Avrupası (EFDD) üyesi İtalyan parlamenter Fabio Massimo Castaldo, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu ancak bunu orantısız şekilde yaptığını belirtirken S&D üyesi Portekizli parlamenter Ana Gomes, AB’ye "İsrail ile ticari ilişkilere son verme" çağrısı yaptı.
 
S&D üyesi Fransız parlamenter Gilles Pargneaux da ateşkes çağrısı yapılması gerektiğini belirterek, "Durum kesinlikle kabul edilemez. Eyleme geçmekten korkmamalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Bir grup parlamenter oturum sırasında Filistin bayrağı şeklinde ve üzerinde "Filistin işgaline son ver", "İsrail’in askeri saldırganlığına hayır" ve "Ortak cezalandırmayı kına" yazan pankartlar açtı.

aa


 

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs