En Sıcak Konular

Hamas'a ''ateşkesi kabul et'' çağrısı

16 Temmuz 2014 08:21 tsi
Hamas'a ''ateşkesi kabul et'' çağrısı Birleşmiş Milletler ve ABD, Hamas’a Mısırlılar tarafından sunulan ateşkes anlaşmasını kabul etmesi çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hamas'tan Mısır'ın öncülük yaptığı ateşkes çağrısına olumlu cevap vermesini istedi.
 
BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un konuya ilişkin pazar günü Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştüğünü ve ateşkes girişimi konusunda kendisine tam destek verdiğini söyledi.
 
İsrail'in "ateşkes önerisini kabul etmeye hazır" olması ve Filistin yönetiminin desteğine rağmen çatışmaların sürmesi nedeniyle Genel Sekreter'in büyük endişe duyduğunu kaydeden Haq, "Genel Sekreter, Hamas'a Mısır'ın inisiyatifi olan ateşkes önerisine destek verme çağrısı yapıyor. Taraflardan da bu diplomatik yolu kullanmalarını istiyor" dedi.
 
ABD'den çağrı
 
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de Mısır’ın Gazze ve İsrail arasındaki ateşkes girişiminin Hamas tarafından da kabul edildiğini görmek istediklerini belirtti.
 
Earnest, günlük basın brifinginde, Mısır’ın, Gazze ve İsrail arasındaki ateşkes girişimiyle ilgili soruları da yanıtladı. Mısır’ın ateşkes girişiminin duyurulmasının ardından İsrail hükümetinin çok kısa sürede ateşkes girişimini kabul ettiğine vurgu yapan Earnest, ancak bu zaman diliminde Gazze’den, Hamas ve diğer grupların İsrail’e roket fırlattıklarına şahit olduklarını söyledi.
 
"Gazze’den İsrail’deki masum sivilleri hedef alan roket atılması tamamıyla kabul edilemez" diyen Earnest, Hamas’ın da Mısır’ın ateşkes girişimini kabul etmesini beklediklerini vurguladı. Earnest, "Hamas’ın Mısırlılar tarafından sunulan ateşkes anlaşmasının şartlarını kabul ettiğini görmek istiyoruz. Bu, bizim gerginliği hızlı bir şekilde azaltmamız, bir ölçüde bölgede sükuneti sağlamamız için ve dünyanın bu bölgesine kalıcı sükunet getirme çalışmalarında daha kapsayıcı görüşme ve müzakerelerin başlamasına vasıta olabilir" diye konuştu.
 
Yapılması gereken birçok şeyin bulunduğuna, ancak ateşkes girişiminin İsrail yönetimi tarafından kabul edilmesinin önemli bir adım olduğuna vurgu yapan Earnest, sunulan ateşkesin Kasım 2012’dekiyle aynı doğrultuda olduğunu kaydetti.

aa


Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs