En Sıcak Konular

Kamer Genç'ten, Sezer'e TBMM'de övgüler

31 Ağustos 2007 17:26 tsi
TBMM Genel Kurulunda, 60. Hükümetin listesinin onaylandığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi okundu.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında saat 15.00’de toplandı. Gülpınar, Bakanlar Kurulu listesinin onaylandığına
      dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresini okuttu. Bakanların isimleri tek tek okunurken, AK Parti’li milletvekilleri de alkışladı. Daha sonra Danışma Kurulu önerisine geçildi. Kabul edilen öneriye göre, Hükümet programı üzerindeki görüşmeler 3 Eylül Pazartesi, güvenoylaması 5 Eylül Çarşamba günü yapılacak ve Genel Kurul, görüşmelerin bitimine kadar çalışacak. Program üzerinde gruplara ve Hükümete 40’ar dakika, kişisel konuşmalara 10’ar dakika süre tanındı. DTP’liler, Danışma Kurulu önerisinde, partilerinin adının "Demokrat Toplum" olarak yer aldığını belirterek, bunun "Demokratik Toplum" olarak düzeltilmesini istedi.
     
      -GENÇ’İN İTİRAZI-
      Danışma Kurulunun önerisi üzerinde aleyhte söz alan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 28 Ağustosta görevini Abdullah Gül’e devreden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, "kamu kaynaklarını peşkeş
      çekmediğini, çocuklarının düğününü devletin kaynaklarıyla yapmadığını, devlet uçağını rastgele kullanmadığını" söyledi. Sezer’in Anayasayı ihlal eden davranışlara karşı bir duruş sergilediğini, laik Cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı bir şekilde görevini yerine getirdiğini anlatan Genç, birleşimi yöneten Başkanvekili Cenap Gülpınar tarafından, "Danışma Kurulu önerisi üzerinde konuşması" konusunda uyarıldı.
      Bunun üzerine Genç, bağımsız milletvekillerinin Meclis kürsüsünden konuşma hakkının çok sınırlı olduğunu belirterek, Hükümet programı üzerinde "milletvekili için belirlenen konuşma süresinin 10 dakikadan 20 dakikaya yükseltilmesini" istedi.
     
      -"BENZETME UYGUN KAÇMADI"-
      AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, öneri lehinde yaptığı konuşmada, kendisinden önce konuşan Genç’i eleştirdi. Genç’in Danışma Kurulu önerisi dışında konuşarak İçtüzüğün kendisine verdiği hakkı kötüye kullandığını belirten Bozdağ, "İçtüzüğü ayaklar altına aldı. Bu yapılan, ’merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler’ sözüne uydu" dedi.
      Önerinin lehinde söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç ise , Bozdağ’ın sözünün ağır kaçtığını belirterek, "’Bu benzetme uygun kaçmadı" dedi.
      Arınç, Danışma Kurulu önerisinin grupların ittifakla altına imza attığı belge olduğunu belirterek, önerisi kabul görmeyen partilerin bunu grup önerisi olarak Genel Kurula getirebildiklerini hatırlattı. Danışma Kurulu önerisinin görüşülmeden oylanması gereğine işaret eden Arınç, 5 yıllık Meclis Başkanlığı pek çok hakkın kötüye kullanıldığına tanık olduğunu, bu amaçla kapsamlı bir İçtüzük değişikliği hazırladığını ancak bunun yoğun gündem içinde gerçekleştirilemediğini anlattı. TBMM Genel Kurulunun, zamanını verimli kullanabilmesi için Danışma Kurulu önerisinin üzerinde konuşmadan oylanmasını öneren Arınç, kendisine laf atan Genç’e, "Sadece sizin konuşma hakkınız yok. Kendinizi Parlamentonun üstünde görmeyin" dedi.
      Genç’in Tunceli ile ilgili sözlerine de yanıt veren Arınç, Meclis başkanı olarak ili ziyaret ettiğini hatırlattı. Kendisini ziyaret eden Tuncelililerin kentteki özürlüler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine Meclis bütçesinden 125 milyar lira tahsis ettiğini belirterek, kenti ziyaretinde, bu merkezin açılışını da yaptıklarını anlattı.
      Tunceli’nin DTP’li Belediye Başkanını ziyaretinden dolayı eleştirildiğini belirten Arınç, halkın seçtiğine saygı duyduğunu vurguladı.

Milliyet



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs