En Sıcak Konular

Hamas: Ateşkesi medyadan duyuyoruz

15 Temmuz 2014 15:35 tsi
Hamas, ateşkesle ilgili kendilerine ulaşan bir teklifin olmadığını dolayısıyla kararın kendileri için bağlayıcı olmadığını açıkladı.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimiyle ilgili resmi ve gayriresmi makamlardan kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, gelişmeleri medyadan takip ettiklerini ve kendilerine ulaşan bir teklif olmadığını söyledi.  İzzettin Kassam tugayları ise "İsrail bıraksa bile artık biz bırakmayacağız, İsrail ateşkesi istediğinde bitirip bizi ölürüp tekrar ateşkes yapacağımızı düşünüyor?" açıklaması yaptı

Zuhri, kendilerine ulaşan bir teklif olmadığı için sözkonusu kararınj kendileri için bağlayıcı olmadığını ifade etti. Gazze'nin ve Filistin'in kurtuluşu için savaştıklarını belirten Zuhri, nihai hedeflerinin ateşkes olmadığını kaydetti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ise söz konusu ateşkes girişimini "boyun eğdirme ve diz çöktürme girişimi" olarak duyurdu, bunu tamamıyla reddettiklerini açıkladı.

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürdüklerini, Hamas hareketinin henüz resmi tutumunu belirlemediğini ifade etmişti.

Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiği belirtilmişti.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da son olarak Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesi ve saldırılarına ara vermemesi durumunda, askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak sürdüreceğini duyurmuştu.

GAZZE'DEN FÜZE

Bu arada Gazze’den, İsrail’in Aşdod kentine 8 "Grad" tipi füzeyle saldırı düzenlendiği bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Aşdod kentine 8 'Grad' tipi füzeyle saldırı düzenlendi" denildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 194 kişi hayatını kaybetti, bin 400 kişi yaralandı.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs