En Sıcak Konular

Barzani'den Türkmen talimatı

15 Temmuz 2014 12:02 tsi
Barzani'den Türkmen talimatı xKDP Sincar Şube Başkanı Babiri, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani 'Aç açıkta hiçbir Türkmen kalmasın. Yer verin, misafir edin, onlara yardım edin' dediler" dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Şube Başkanı Serbest Babiri, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut  Barzani ve Başbakan NeçirvanBarzani 'Aç açıkta hiçbir Türkmen kalmasın. Yer verin, misafir edin, onlara yardım edin' dediler" dedi.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş, beraberindekilerle, evlerini terk ederek Sincar'a sığınan Türkmenleri ziyaret etti. Eksiklikleri yerinde tespit eden Kolabaş, Türk Kızılayı'nın ihtiyaç sahiplerine yardımların tez elden ulaşması için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Kolabaş, KDP Sincar Şube Başkanı Serbest Babiri'ye de ziyarette bulundu. İkili, Türkmenlere yardım konusunda bir süre görüştü.

Ziyaret sonrası AA muhabirine konuşan Babiri, geçtiğimiz ayın 16'sından itibaren IŞİD'in Musul'u kontrol altına aldığını, Irak askerlerinin rütbeli rütbesiz silahlarını bırakıp kaçtığını söyledi.

Kendi bölgelerine şu ana kadar IŞİD'in herhangi bir saldırısının olmadığını dile getiren Babiri, Kuzey Irak Kürt Bölgesinin her tarafında peşmergenin olduğunu ifade etti.

Irak askeri gittikten sonra peşmergenin bölgeyi sahiplendiğini belirten Babiri, "IŞİD Telafer'e girmeden önce, orayı koruma talebinde bulunduk. Ancak yardımlarımız kabul görmedi. Daha sonra IŞİD'in oraya girmesiyle Telafer'in tamamı alındı. Telafer şu an IŞİD'in kontrolünde" diye konuştu.

"Sıcaktan çocuklar ölüyor"

Babiri, gelen Türkmenleri, Sincar halkı olarak sahiplendiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

" IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan NeçirvanBarzani 'Aç açıkta hiçbir Türkmen kalmasın. Yer verin, misafir edin, onlara yardım edin' dediler. Türkmenlere, Sincar halkı evlerini açarak onları misafir ediyor. Geriye kalanı okul, medrese, cami ve ne kadar boş yer varsa oraya yerleştirildi. Biz Türkiye ile onlara yardım ediyoruz. Türkiye'nin de katkılarıyla buraya gelen yatak, battaniye gibi malzemelerin hepsinin dağıtımını sağlıyoruz. Ama yine de malzeme eksiğimiz var. Yardımlar sürüyor. Şu an düşüncemiz; bir kamp hazırlamak. Kampın suyu, elektriği olacak."

Telafer'den gelen Türkmenlere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarına dikkati çeken Babiri, havanın çok sıcak olduğunu, su ve elektrik sıkıntısı yaşandığını kaydetti.

Yardım olmazsa çok zor durumda kalabileceklerini aktaran Babiri, "Zaten buranın halkı fakir. Sıcaktan çocuklar ölüyor. Şimdiye kadar yardımlar esirgenmedi ama işimiz çok zor. Yükümüz çok ağır. Bu insanlara yardım edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

AA



Bu haber 1,258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs