En Sıcak Konular

Gül Hava Harp okulunda!

31 Ağustos 2007 16:29 tsi
Gül Hava Harp okulunda! Hava Harp Okulunda diploma ve sancak devir teslim töreni Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Gül tören alanına geldiğinde alkış koptu.

Hava Harp Okulunda diploma ve sancak devir teslim töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Hava Harp Okulunda diploma ve sancak devir teslim töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığında düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün tören alanına gelişiyle başladı. Gül, protokol tribününden öğrencileri ve sancak kıtasını “Hava Harp Okulu merhaba” diyerek selamladı.

Ardından, bir konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, 2'si dost ve müttefik ülkelerden, 4'ü de kadın olmak üzere 237 pilot adayı genç teğmen ile 53. dönem mezunlarını veren okulun, günümüze kadar değerli lider ve komutanlar yetiştirdiğini söyledi.

Tümgeneral Ünal, okulun, Türk Hava Kuvvetlerinin 21. yüzyılın gereklerine göre şekillenmesinde bir irfan yuvası olduğunu vurgulayarak, şunlar kaydetti:

“Bu irfan yuvasından ahlaken, fikren ve bedenen gelişmiş bir kişiliğe sahip, askerlik, komutanlık, yöneticilik ve liderlik becerileri kazanmış, görevini çağdaş ve bilimsel bir yaklaşımla yerine getirme yeteneğine ulaşmış, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün muhafazasında yüce Atatürk'ün ilke ve devrimlerini rehber edinmiş, üstün nitelikli hava subayları yetiştirilmesi esas alınmıştır.”

Konuşmasında törene katılan ailelere hitap eden Ünal, “Karşılığı asla ödenemeyecek kadar büyük fedakarlıklarla yetiştirilerek kendilerine teslim edilen evlatlarının, barışın ve özgürlüğün sembolü olan mavi semaları korumak için yürekleri vatan sevgisiyle dolu bir gurur tablosu olarak huzurlarına çıktığını” dile getirdi.

“ULUSUMUZUN KANATLI SAVAŞÇILARI”

Mezunlara da seslenen Tümgeneral Abidin Ünal, kendilerinin katılımıyla dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri ailesinin bir kat daha güçleneceğini ifade etti.

Tümgeneral Ünal, şunları söyledi:

“Özveri, cesaret ve sabır gerektiren 4 yıllık eğitim-öğretim sürecini başarıyla tamamladınız. Birer teğmen olarak mazisi şan ve şerefle dolu hava kuvvetlerimizin saflarına katılışınızı yürekten kutluyorum. Sizler, artık Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, milli çıkarları her şeyin üzerinde tutan, vatanına, milletine, Cumhuriyetine bağlılığı, askerliğin şerefi olarak gören genç hava subaylarısınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet muhafaza ve müdafaası yolunda ülkemizin hür semalarında ve dünyanın her yerinde yapacağınız görevlerle, ulusumuzun kanatlı savaşçıları, hava kuvvetlerimizin parlak yıldızları olacaksınız.”

Konuşmasında Türkmenistanlı mezunları da kutlayan Ünal, “Ülkelerimiz arasında var olan dostluk bağlarını daha da güçlendirmemizdeki elçilik görevinizi en iyi şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Tümgeneral Ünal, mezunlara “Bahtınız ve yıldızınız daima parlak olsun” diye seslendi.

MEZUNLARDAN ANT

Mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Teğmen Fatih Şen de 4 yıl önce bu şanlı mesleğe, “Cumhuriyet ve özgürlüğümüze kastedecek her türlü tehdit karşısında görev ve vazife uğrunda hayatımızı seve seve feda edeceğiz” şeklinde ant içerek başladıklarını ve bu yemine sadık kaldıklarını, sözlerini de tuttuklarını söyledi.

Bundan sonra da yine aynı şekilde görevlerini yerine getireceklerini belirten Teğmen Şen,”Güzel yurdumuzu, yüce milletimizi tehdit edecek tüm düşmanlarımız, karşılarında bizi bulacaklar. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti çelikten kanatlarımız altında daima hür ve bağımsız olacaktır” diye konuştu.

Şen daha sonra, “Ant içeriz ki, laik ve demokratik cumhuriyetin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşılarında bizi bulacak. Kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz” şeklindeki andı mezunlara tekrar ettirdi.
Konuşmasının ardından 53. dönem mezunları adında yaş kütüğüne uçak maketini çakan Fatih Şen, diplomasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den aldı.

Dönem ikincisi Teğmen Serdar Doğan'ın diplomasını TBMM Başkanı Toptan, üçüncü Teğmen Alim Kocaman'a da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt verdi. Dönem dördüncüsü Teğmen Begüm Yavuz ise diplomasını Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den aldı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman da diğer öğrencilerin diplomalarını verdi.

Sancak devir-teslim töreninin ardından, Okul Komutanı Tümgeneral Ünal, sancaktar ve muhafızlarına kılıç ve diplomalarını takdim etti. Hava Harp Okulu Marşı'nın söylenmesinin ardından tören geçişi yapıldı. Tören, Türk Yıldızlarının hava gösterisiyle sona erdi.

TÖRENDEN NOTLAR

Türk Yıldızları'nın gösterisi sırasında tüm konuklar tören alanına davet edildi. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Büyükanıt ve diğer konuklar, gösteriyi buradan izledi.

Bu arada Orgeneral Büyükanıt'ın gösterinin sona ermesini beklemeden tören alanından ayrıldığı görüldü. Öte yandan Orgeneral Büyükanıt, kendisine sevgi gösterisinde bulunan ailelere, karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, gösterinin sona ermesinin ardından alandan ayrıldı. Bu sırada Gül'e aileler tarafından büyük ilgi gösterildi. Aileleri tebrik eden Gül, “Çok iyi evlatlar yetiştirmişsiniz” dedi.

Mezunlar, Türk Yıldızları'nın gösterisinin ardından kılıç çatarak mezuniyetlerini kutladı.

Haber7



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,066 µs