En Sıcak Konular

Basın özgürlüğü vesayet altında

14 Temmuz 2014 16:09 tsi
MHP lideri Bahçeli’nin son yerel seçim öncesi aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmayı içeren habere getirilen erişim yasağına itiraz üst mahkeme tarafından reddedildi.

TİB’in karara uyması beklenirken,  siyasiler ve meslek örgütleri basın ve ifade özgürlüğüne yapılan baskının vesayete dönüştüğüne dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mart 2014 belediye seçimleri öncesi Ankara’da aday tanıtım toplantısı düzenledi. Bahçeli’nin basına ve tüm kamuoyuna açık olan toplantıda yaptığı konuşma pek çok medya kurumu gibi gazetemiz BUGÜN’de ve internet sitesinde haber olarak yayınlandı.

ÜST MAHKEME REDDETTİ

“Devlet Bahçeli: Basın Hürriyeti Ölümcül Yara Aldı” başlığı ile yer alan haber basın tarihinde ender görülecek bir uygulamaya maruz kaldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan avukatı aracılığı ile mahkemeye başvurarak bu habere erişimin engellenmesi talebinde bulundu. İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Necmettin Kafalı rutin bir toplantı ile ilgili bu haber için erişimin engellenmesine yönelik karar verdi. Gazetemiz yönetimi de bu karara itiraz etti. Ancak itiraz üst mahkeme İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Nihai karar gereği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB), içeriği kaldırması bekleniyor. Meslek örgütleri ve siyasiler alınan karara büyük tepki gösterdi.



Sindirme operasyonu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: Türkiye’de yargı bağımsız değildir, basın ve ifade özgürlüğü vesayet altındadır. Bu yapılan sindirme ve baskı altına alma operasyonudur. Başbakan söylediği lafların duyulmasını istemiyorsa o sözleri etmemeliydi. Hem söyleyecek hem de yazanlar hakkında işlem yapacak, bu etik değil. Başbakan’ın asıl amacı belli bir gruba ait yayın organlarını çökertmek, susturmak ve etkisiz hale getirmek.

Eşi benzeri olmayan dava

MHP Is­par­ta Mil­let­ve­ki­li Sü­ley­man Nev­zat Kork­maz: Baş­ba­kan ba­sın öz­gür­lü­ğü­nü, ifa­de hür­ri­ye­ti­ni ken­di­ne gö­re yo­rum­lu­yor. Ken­di si­ya­si men­fa­ati­ne uy­gun ol­ma­yan eleş­ti­ri­le­re san­sür uy­gu­lu­yor. Elin­de­ki dev­let gü­cüy­le ade­ta bir ka­bus gi­bi üzer­le­ri­ne çö­kü­yor. On­lar­ da sus­sun di­ye. On­lar­ da su­sar­sa bu de­mok­ra­si mi ola­cak?

Basına sivil darbe

MHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Se­mih Yal­çın: Mah­ke­me­nin ha­be­ri kal­dırt­ma ka­ra­rı, ba­sın ve ifa­de öz­gür­lü­ğü­ne in­di­ril­miş si­vil bir dar­be­dir. Yar­gı üze­rin­de bas­kı ku­ru­la­rak mah­ke­me­ler san­sür­cü zih­ni­ye­tin ara­cı hâ­li­ne ge­ti­ril­miş­tir. Ül­ke­de te­mel hak ve hür­ri­yet­ler ra­fa kal­dı­rıl­dı.

12 Eylül gibi

Çağ­daş Ga­ze­te­ci­ler Der­ne­ği Ge­nel Baş­ka­nı Ah­met Aba­kay: De­mok­ra­si­ler­de bu tür uy­gu­la­ma­lar ol­maz. Bu ya­pı­lan uy­gu­la­ma ifa­de öz­gür­lü­ğü­ne ay­kı­rı­dır. An­cak Baş­ba­ka­n’­ın böy­le bir der­di yok. Ne ya­zık ki ya­pı­lan bu işi çok il­kel bu­lu­yo­rum. Or­ta çağ zih­ni­ye­ti­nin hort­la­ma­sı ola­rak gö­rü­yo­rum. Baş­ba­kan böy­le iş­ler­le uğ­raş­ma­sın. Ben 12 Ey­lü­l’­de ga­ze­te­ci­lik yap­tım ay­nı tür uy­gu­la­ma­lar o za­man da var­dı ama on­la­rı ha­yır­la yad et­mi­yo­ruz.

Gazetecileri yıldırmayı hedefliyor

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Tur­gay Ol­cay­to: Tür­ki­ye­’de uzun­ca bir sü­re­dir hal­kın ha­ber al­ma öz­gür­lü­ğü en­gel­le­ni­yor. İk­ti­dar be­ğen­me­di­ği, ken­di­si­ni eleş­ti­ri­len ha­ber­le­ri okur­la­ra ulaş­ma­sı­nı is­te­mi­yor. Bu ya­pı­lan uy­gu­la­ma de­mok­ra­siy­le bağ­daş­maz. Bu ya­sak­lar­la AB önün­deki en­gel­le­ri aşa­ma­yız. İk­ti­dar her ha­be­re da­va aça­rak ga­ze­te­ci­le­ri yıl­dır­ma­yı he­def­li­yor. Ar­tık kar­deş­lik için­de, iyi şart­lar­da ya­şa­mak is­ti­yo­ruz.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs