En Sıcak Konular

Merkel ve Putin'den Ukrayna'ya diyalog çağrısı

14 Temmuz 2014 11:48 tsi
Merkel ve Putin, Ukrayna ile Rus yanlısı ayrılıkçılara diyalog çağrısı yaptılar, tarafların video konferansı aracılığıyla görüşmelerini istediler.

Alman Başbakan Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin, dün akşam Brezilya'da Almanya ile Arjantin arasında oynanan dünya şampiyonası maçı öncesi yaptıkları görüşmede Ukrayna'nın doğusundaki son durumu değerlendirdiler.

Alman Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, görüşme ile ilgili yaptığı basın açıklamasında iki liderin, Ukrayna hükümeti ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında video konferansı aracılığıyla görüşebilecekleri diyaloğu en kısa zamanda başlatmaları konusunda uzlaştıklarını söyledi. Ayrıca, yakın zamanda taraflar arasında ateşkesin sağlanması için, Ukrayna-Rusya sınırında daha sıkı kontrol yapılması ve esirlerin değişimi gerektiği sonucuna varıldı.

Moskova'dan yapılan açıklamada, Merkel ve Putin'in Ukrayna'da durumun daha da kötüleştiği noktasında aynı düşündükleri belirtildi. Putin'in sözcüsü Dimitri Peskow, Rusya Devlet Başkanının Ukrayna tarafından Rus topraklarına ateş edilmesini 'kabul edilemez' ifadesiyle eleştirdiğini bildirdi. Rostow bölgesinde Ukrayna tarafından açılan ateş sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti.

Ukrayna birlikleri Rusya topraklarına bomba attıkları suçlamasını geri çevirdi. Cumartesi günü ayrılıkçıların merkezi sayılan Slawjansk'ın alınmasından sonra Ukrayna birlikleri şimdi de Donezk ve Lugansk şehirlerini almak için muhasaraya başladılar.

Ukrayna tarafından yapılan resmi açıklamada, çatışmalarda bine yakın ayrılıkçının ve 7 Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi. Resmi açıklamada çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği belirtildi.



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs