En Sıcak Konular

Büyükelçiden seçime katılım çağrısı

14 Temmuz 2014 11:47 tsi
Türkiye'nin yeni Londra Büyükelçisi Bilgiç, "Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşlarının seçimlere katılım konusunda tereddüt göstermemelerini, mutlaka oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Türkiye'nin yeni Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, "Bütün vatandaşlarımıza büyük bir içtenlikle seçimlere katılım konusunda tereddüt göstermemelerini, mutlaka katılmalarını, mutlaka oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum, telkin ediyorum" dedi.
 
Bilgiç, yeni görevine başlamasının ardından Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği rezidansında AA'ya konuştu. Kariyer diplomatı olduğunu söyleyen Bilgiç, Libya, Hollanda, Almanya ve Avustralya'da görev yaptığını, ilk büyükelçilik görevinin ise Japonya'da olduğunu dile getirdi.
 
Türkiye'de Dışişleri Bakanlığı'nın çeşitli dairelerinde çalıştığını, 2003-2005 yıllarında ise Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatan Büyükelçi Bilgiç, aynı dönemde Anadolu Ajansı'nda yönetim kurulu üyeliği yaptığını aktardı.
 
Anadolu Ajansı'nın son derece saygın ve ajans haberciliğinde öncü bir kuruluş olduğunu söyleyen Bilgiç, "Son dönemde daha da ileriye gittiğini, sadece Türkiye içerisinde değil, bölgemizde hatta küresel ölçekte etkiler uyandıran bir özelliğe kavuştuğunu görüyoruz. Bundan mutluluk duyuyoruz. Ben gönül bağı olan bir insan olarak da bu gelişmelere ayrıca seviniyorum" diye konuştu.
 
İngiltere'nin Türkiye'nin dostu ve müttefiki olduğunu, dolayısıyla İngiltere'de görev yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bilgiç, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece ikili ilişkiler olarak görülmemesi gerektiğini, ilişkilerin çok yönlü olduğunu kaydetti.
 
İki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkartılması hedefine değinen Büyükelçi Bilgiç, "Ticaret hacmindeki artış trendi sürüyor. Şu anda 15 milyar doları gördük. Amacımız bunu 19 milyar dolara ulaştırmak. O zaman hedefe ulaşmış olacağız. Bu yöndeki gayretlerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi.
 
"Tatlıdil Forumu kasımda Antalya'da yapılacak"
 
Büyükelçi Bilgiç, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçlayan Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun bu yıl dördüncüsünün kasım ayında Antalya'da yapılmasının planlandığını belirtti.
 
İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteğe müteşekkir olduklarını kaydeden Bilgiç, İngiltere'deki AB'den çıkma yönündeki tartışmaların da çok yakından takip edildiğini ifade etti. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Siyasi partilerin tutumlarını da çok yakından izliyoruz. Ama bunu bekleyip göreceğiz. Öncelikle 2015'teki genel seçimleri görmemiz lazım. Diplomatların özelliği, iç siyasi gelişmeleri takip ederler fakat taraf olmazlar. O yüzden biz bütün bu gelişmeleri dikkatle izliyoruz ve ortaya çıkacak iradeye de hiç kuşkusuz saygı göstereceğiz. Ama daha önümüzde çok zaman var."
 
İskoçya'da 18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili konuşan Büyükelçi Bilgiç, referandumun sonucu hakkında tahminde bulunmanın kolay olmadığını dile getirdi ve referandum öncesinde İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a gitmeyi planladığını kaydetti. Siyasi partilerin sonbaharda yapılacak yıllık kongrelerine de katılacağını belirten Bilgiç, "Referandumu yakından izleyeceğiz. Ama bunun üzerine spekülasyonda bulunmak istemem" dedi.
 
"Mutlaka oy kullanmalarını tavsiye ediyorum"
 
Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşlarının cumhurbaşkanlığı seçimi için 2-3 Ağustos tarihlerinde sandık başına gideceklerini anımsatan Bilgiç, "Hiç şüphe yok ki en önemli çağrı vatandaşlarımızın seçime katılmaları, oylarını kullanmaları, iradelerini ortaya koymaları. Onun için bütün vatandaşlarımıza büyük bir içtenlikle seçimlere katılım konusunda tereddüt göstermemelerini, mutlaka katılmalarını, mutlaka oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum, telkin ediyorum. Kendilerine bu yönde çağrıda bulunuyorum" ifadesini kullandı.
 
Görev süresi boyunca İngiltere'deki kültür, sanat ve spor aktivilerini de yakından takip etmek istediğini belirten Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile İngiltere arasında her alandaki ilişkileri daha da geliştirmenin görevi olduğunu ve bu yönde çalışacağını sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs