En Sıcak Konular

Eşcinsellerin gizli kur yapma yöntemleri

31 Ağustos 2007 15:21 tsi
Eşcinsellerin gizli kur yapma yöntemleri Bir sivil polise eşcinsel seks için kur yaparken yakalanan ABD’li Senatör Craig’e tepki yağıyor.

Havaalanı tuvaletinde eşcinsel seks için kur yaparken sivil polise yakalanan ABD’li Senatör Larry Craig’e tepki yağıyor. Bu arada seks arayan eşcinsellerin kullandığı yöntemler de haber konusu oluyor.

SENATÖR ZOR DURUMDA

Senato komisyonlarındaki görevlerinden alınan Craig, seçim kampanyasında başrol oynadığı başkan adayı Romney’nin desteğini de kaybetti. Soruşturma açmaya hazırlanan Cumhuriyetçi senatörler de istifasını istedi.

GEÇEN haziran ayında Minneapolis havaalanı tuvaletinde, yan kabindeki sivil polis memuruyla eşcinsel ilişkiye girmek amacıyla kur yaparken yakalanan ve suçunu itiraf ederek hüküm giyen Cumhuriyetçi Senatör Larry Craig, arkasında kimseyi bulamadı.

Louisiana Senatörü David Vitter’ın telefon numarasının bir fuhuş patroniçesinin listesinde bulunmasının hemen ardından ikinci seks skandalıyla sarsılan Cumhuriyetçi Parti’de kimse Craig’i savunmadı. Gay ve lezbiyen haklarına şiddetle karşı çıkan muhafazakar senatörün eşcinsel olması bir yana, kamuya açık bir alanda, üstelik polisin bu tür eylemlere karşı önlem aldığı bir mekanda ilişkiye girmeye çalışması tepki yarattı.

BİR TEK KARISI KALDI

Olayın basına yansımasının ardından suçunu reddeden ve "Ben gay değilim, hiç gay olmadım" diyerek tuvaletteki hareketlerinin yanlış anlaşıldığında ısrar eden Craig’e, kampanyasında önemli rol aldığı Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Mitt Romney’den de tepki geldi. Beyaz Saray’ın ardından Romney de, "O, Amerikan halkını hayal kırıklığına uğrattı" açıklamasını yaptı. Bir diğer Cumhuriyetçi başkan adayı olan John McCain ve Craig’in tuvalette yakalandığı Minnesota eyaletinin senatörü Norm Coleman da, skandal senatörü istifaya davet ettiler. İki senatör de, Craig’in suçunu mahkeme huzurunda kabul edip, hüküm basına yansıyınca çark etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Cumhuriyetçi senatörler, Senato Etik Komitesi’nin Craig hakkında soruşturma açmasını isterken, dini gruplar da 62 yaşındaki senatöre istifa yönünde baskı yapıyor.

Bir tek karısı Suzanne’ın desteğini alan Craig, yere düşürdüğü bir kağıt parçasını alırken yan kabine biraz fazla yaklaşınca içerideki polis tarafından yanlış anlaşıldığını, iş uzamasın diye "ahlaka aykırı hareket" suçlamasını kabul edip para cezasına razı olmakla hata yaptığını savunuyor. Ancak sicili temiz olmayan Craig ikna edici değil.

Gay’lerin mors alfabesi

Kamuya açık bazı mekanlarda "anonim" seks arayan, yani "gezintiye çıkan" (cruising) eşcinseller bazı yöntemler kullanıyor.

Herhangi umumi tuvalette bir kabine girip kapının altındaki boşluğu kapayacak şekilde çanta koymak ve ayaklarını yere vurarak ses çıkarmak bunlardan biri.

Pisuarda uzun süre geçirmek ve tuvalette tanınmayan biriyle üç saniye kadar göz teması kurmak da "gay’lerin mors alfabesi" içinde sayılıyor. Üç saniyelik göz temasının ardından yoluna devam eden bir kişi, hemen sonra dönüp arkasına bakıyor. Diğer kişi de bakıyorsa, talep kabul edilmiş oluyor.

Kamuya açık alanlarda eşcinsel seksi engellemek isteyen Amerikan polisi sık sık tuzak operasyonları düzenliyor. Sivil polis, havaalanlarından alışveriş merkezlerine kadar birçok yerdeki umumi tuvaletlerde eşcinsel kur yapacak kişileri bekliyor. ABD’deki bazı parklar, kütüphaneler, kamyoncu lokantaları ve internet de "gezintiye çıkan" eşcinsellerin odağı haline gelince, buralardan kadın ve çocukların uzak durması çağrıları arttı.

Aktif haber



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs