En Sıcak Konular

''Irak'ta yeni bir dönem başladı''

13 Temmuz 2014 12:31 tsi
''Irak'ta yeni bir dönem başladı'' IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, "Irak'ta şartların değiştiği realitesini herkesin kabul etmesi gerekiyor. Irak'ta yaşanan son olaylar, yeni bir dönemin başlangıcıdır" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, "Irak'ta şartların değiştiği" gerçeğini herkesin kabul etmesi gerektiğini belirterek, "Irak'ta yaşanan son olaylar, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sorunların temel ekseni değişmiştir. Erbil-Bağdat ilişkileri de yeni bir gözle değerlendirilmelidir" dedi.
 
IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, İngiltere Erbil Başkonsolosu Angus Mackey'i kabülünde yaptığı konuşmada, terör saldırılarının Irak'taki bütün taraflar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
 
Musul'un, IŞİD'in eline geçmesinden sonra Irak'ta yeni bir dönemin başladığına dikkati çeken Barzani, "Irak'ta şartların değiştiği realitesini herkesin kabul etmesi gerekiyor. Yeni koşullarda her şey değişmiş durumdadır. Erbil-Bağdat ilişkileri de yeni bir gözle değerlendirilmelidir. Kürdistan bölgesi, Irak'ta siyasi sürecin ilerlemesini ve hakim olmasını arzu ediyor. Siyaset belirleyici olursa birlikte yaşama imkanı olabilir. Ancak gelecekteki Erbil-Bağdat ilişkilerinin seyri için yeni bir mekanizma oluşturulmalıdır. Zira sorunların temel ekseni değişmiştir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Iraklı sığınmacılar için yardım istedi
 
Barzani, İtalya Erbil Başkonsolosu Karmilo Fikaro'yu kabulünde yaptığı konuşmada ise Irak'ta çatışmalar nedeniyle evlerinden olan binlerce sığınmacının ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Merkezi Bağdat hükümetin, sığınmacılara yardım noktasında sorumluluğunu yerine getirmediğini aktaran Barzani, bütün yükün Kürdistan bölgesi hükümetinin omuzlarında olduğunu kaydetti. Barzani, Iraklı sığınmacılara destek için uluslararası camianın ve yardım kuruluşlarının daha aktif olmasını istedi.

aa


Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs