En Sıcak Konular

BBP'den Köşk açıklaması

11 Temmuz 2014 16:49 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, 13 Temmuz Pazar günü Ankara'da yapılacak toplantı ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi adaya destek vereceklerini açıklayacaklarını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut 3 adayın bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan birinin kendileri açısından 'yok hükmü'nde olduğunu söyledi. Hiçbir zaman PKK'nın siyasi sözcülerinin durduğu yerde durmadıklarını, onların cephe aldığı yerde saf tutmadıklarını dile getiren Kartal, "Dolayısıyla bu konuda 2 aday var bize göre. Biri Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğeri de 'çatı aday' denilen Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. İki aday da partimizi ziyaret etti. Biz görüş ve önerilerimizi iki adaya da ilettik. Onlardan aldığımız görüşleri de belde teşkilatımızdan divan kuruluna kadar bütün teşkilatlarımızla istişare ettik. Son olarak 13 Temmuz Pazar günü Sayın Genel Başkanımızın katılımı ile Ankara'da yapacağımız toplantıda hangi adaya destek vereceğimizi açıklayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi konusunda hassas oldukları üç konu bulunduğuna işaret eden Kartal, "Bunlardan biri Muhsin Yazıcıoğlu suikastının aydınlatılması. İkincisi çözüm süreci. Üçüncüsü de Ortadoğu'daki gelişmelerde Türkmen kardeşlerimizin sıkıntıları. Bu konularda biz iki adaya da önerilerimizi ilettik. Onlardan aldıklarımızı da kendi teşkilatlarımıza aktardık. Biz baştan bu yana şunu söylüyoruz; cumhurbaşkanının milliyetçi olması, muhafazakar olması, uluslararası tanınırlılığının olması, hukukun üstünlüğüne inanmış olması, tarafsız olması, partili olmaması gerekir. Bu kriterler bizim için önemli kriterlerdir. Çünkü köşke gidecek cumhurbaşkanının bütün partilere eşit mesafede olması lazım ve Türkiye'yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanının olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin kamplaşmaya ve ayrışmaya doğru götürüldüğünü ileri süren Kartal, şöyle devam etti:

"Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin böyle bir kamplaşmanın eşiğinde yapılmasını arzu etmiyoruz. Bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Herkesin hür iradesini götürüp sandığa atacağı bir seçim olsun istiyoruz. Yoksa kamplaştıran, ötekileştiren, ayrıştıran bir seçim olmasını asla arzu etmiyoruz."
Konuşmasında 'çözüm süreci'ni de eleştiren Kartal, "Bugün son kabul edilen yasalarla birlikte şunu kabul etmek gerek ki, birileri PKK ile görüşüyor ve bu çözüm süreci bu görüşmeler ışığında yürüyor. Biz bunu reddediyoruz. Diyoruz ki, ne görüşülüyorsa bunu millete anlatın. O da olmuyorsa gelin TBMM'de anlatın, milletvekilleri ne olduğunu anlasın. Yollarımız kesiliyor, PKK'nın sözde liderleri Kandil'den kabadayılık yapıyor, bayrağımız indiriliyor. Böyle bir çözüm sürecini kabul etmemiz mümkün değil. Elbette ki şehit gelmesin, kan dökülmesin, kimse kanın peşinde değil.

Ama terör örgütünün her istediği de verilmemeli. Biz şunu söylüyoruz; bu memlekette 30 yıldır Kürt meselesi diye bir mesele yoktur, terör meselesi vardır. Ama bunun yanında elbette ki Kürt kardeşimin problemi olabilir, Lazın problemi olur, Çerkezin problemi olur. Bunları oturup çözeriz. Ama 30 yıldır aman dilemeyen, polisimize, askerimize silah sıkıp, kan döken bir terör örgütü ile masaya oturmak kadar abes bir şey yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütünün eli güçlendirilerek terör bitirilememiştir. Bu anlayışla terör bitmez" dedi.

(CİHAN)

Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs