En Sıcak Konular

Erdoğan 15:00'te açıklama yapacak

11 Temmuz 2014 14:08 tsi
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. İşte Köşk yolunda Erdoğan'ın hedefleri...

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var?
Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var? Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var? Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var?

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Vizyon Belgesi"ni bugün saat 15.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikle açıklayacak.

Erdoğan, Vizyon Belgesi ile Cumhurbaşkanlığı seçilmesi durumunda izleyeceği yola ilişkin detaylarını açıklamış olacak.

YENİ SLOGANI

45 sayfalık bir kitapçık haline getirilen vizyon belgesinin kapağında "Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi, Refah, İtibar" sloganı ve Recep Tayyip Erdoğan imzası yer alıyor. Erdoğan'ın yapacağı tarihi konuşma Yeni Türkiye Vizyonu, Siyaset, Toplum, Dünya başlıklarından oluşuyor.

EN KÜÇÜK AYRINTILAR BİLE DÜŞÜNÜLDÜ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'nde oturma düzeninde en küçük ayrıntı bile düşünüldü.

Farklı grupların farklı kart renklerine göre oturacağı salonda, Başbakanlık için ayrılan bölümün sağına soluna ve arkasına yerleştirilen gruplarla, Erdoğan, "Toplumun her kesimini kucaklıyorum" mesajı verecek.

Buna göre Erdoğan'ın hemen arkasında sanatçılar ve sporcular, sağ tarafında düşünce kuruluşları, STK temsilcileri, akademisyenler, yazarlar ve üniversiteler yer alacak. Sol tarafında ise akil insanlar, dini cemaat ve vakı temsilcileri yer alacak.

ÖĞRETMENLERİ GELECEK

Saat 15.00'de başlayacak program için salonda hazırlıklar hızla sürerken, Erdoğan'ın öğretim hayatındaki 30 öğretmeni ve Kasımpaşa'daki arkadaşları da yanında olacak. Yaklaşık 4 bin 500 kişinin davet edildiği toplantıya, 70 işadamı, İstanbul 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi, Marmaray, Avrasya ve hızlı tren projelerinin mühendisleri ve işçileri katılacak.
Toplantıya, 27 Mayıs Darbesi'nden sonra idam edilen Adnan Menderes, Yassıada'da ömür boyu hapse mahkum edildikten sonra rahatsızlanarak hapishanede hayatını kaybeden Tevfik İleri ve Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın aile temsilcileri de davet edildi.

cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi.jpg

Erdoğan'ın 2023 yolunda Yeni Türkiye Vizyonu'ndan satır başları şöyle:

SEVDAMIZ DA DAVAMIZ DA

Yeni Türkiye hedefine yorulmadan, bıkmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Milletimiz ile, hangi siyasi görüşten, hangi sosyal, dini, etnik kimlikten gelirse gelsin bütün vatandaşlarımız ile birlikte, can cana, yan yana Yeni Türkiye idealini gerçekleştireceğiz. Sevdamız da, davamız da budur.

TARİHİYLE BARIŞAN

Yeni Türkiye, devletin milletiyle, tarihiyle ve coğrafyasıyla barıştığı Türkiye'dir. Kendi tarihinden, kültüründen, dilinden ve coğrafyasından uzak kalan değil, aksine ondan güç alan, onunla gurur duyan bir Türkiye inşa ediyoruz.

KUCAKLAYAN

Yeni Türkiye,büyümüş, kalkınmış ve güçlü Türkiye'dir. Yeni Türkiye, daha da çoğullaşan, farklılaşan toplumumuzu kucaklayan Türkiye'dir. Yeni Türkiye, toplumsal refah, büyük ekonomi, siyasi istikrar ve ileri demokrasi üzerinde yükselen Türkiye'dir.

DÜNYADA SÖZ SÖYLEYEN

Yeni Türkiye, her insanının vatandaş olmakla gurur duyacağı dünya devleti Türkiye'dir. Yeni Türkiye, dünyaya daha açık, daha şeffaf, öncü bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, bölge ve dünya barışına, adalete ve hakkaniyete daha çok hizmet eden bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, dünyaya söz söyleyen, dünya ölçeğinde hareket eden bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, bilgisi, üretimi ve yönetimi ile lider bir Türkiye olacaktır.

MEDENİYET MERKEZİ

Yeni Türkiye; bütün farklılıkları ile birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, kendine güvenen, özgür, sorumlu ve erdemli insanlarıyla yeniden dünyanın medeniyet merkezi olan bir Türkiye olacaktır.

DÖRT TEMEL HEDEF

Erdoğan'ın açıklayacağı manifesto da ise 2023 yılında dört temel hedef sıralanıyor; Demokrasiyi daha da geliştirmek, Siyasi ve toplumsal normalleşmeyi sağlamak, Toplumsal refahı daha çok yükseltmek, Dünyada öncü ülkeler arasına girmek.

İÇERİKTEN İLK SİNYALİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, belgeye ilişkin hazırlıkların bu merkezde sürdüğünü belirtti. Erdoğan Vizyon Belgesi'nin içeriğine ilişkin ilk işaretleri vermişti.

“Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı Vizyon Belgesi'yle de Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır? Bunların hepsini bu belgede göreceğiz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide ve ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bütün bu detayları Vizyon Belgesi’ni açıkladığımız gün konuşacağız.”

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs