En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Gazze'ye acil yardım talimatı

10 Temmuz 2014 21:56 tsi
Erdoğan'dan Gazze'ye acil yardım talimatı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye yönelik acil yardım yapılması talimatını verdi.

 Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Gazze için acil gıda ve ilaç yardımı yapacak.

Gazze de yaşanan olağanüstü şartlar nedeniyle gıda ve ilaçlar öncelikle yerel kaynaklardan temin edilemeye çalışılacak ve İsrail saldırılarında mağdur olan ailelere ulaştırılacak.

Başbakan Erdoğan Abbas ve Meşal ile telefonda görüştü

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile yaptığı telefon görüşmelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Yozgat'a hareketinden önce Abbas ve Meşal'i telefonla arayarak ayrı ayrı görüştü.

Görüşme sırasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması ve ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan'ın, "Türkiye'nin büyük kaygı ve infial uyandıran saldırıları kınadığına dikkati çektiği ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde" bulunduğu öğrenildi.

Abbas ve Meşal'e, bölgedeki gelişmeleri yakınen takip ettiğini belirten Erdoğan'ın, mevcut süreçte Filistin'deki Ulusal Birlik Hükümetinin dayanışma içinde olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çektiği kaydedildi.

Görüşmelerde Abbas ve Meşal'in de destek ve yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür ettikleri, bir an önce ateşkese geri dönülmesi için uluslararası camianın da üzerine düşeni yapması gerektiğini belirttikleri öğrenildi.

AA



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs