En Sıcak Konular

Özal ve Avcı davasında 15 polis açıkta

10 Temmuz 2014 12:45 tsi
Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada şüpheli olarak dinlenen Ahmet Özal ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşmayı “bilgi notu” olarak hazırlayıp savcılığa sunarak “gizliliği ihlal” eden beş polis açığa alındı. Hanefi Avcı davasında da delil üret

Turgut Özal davasında, Başbakan Erdoğan ile Ahmet Özal arasında geçen konuşmayı bilgi notu olarak hazırlayarak savcıya veren polisler beşi açığa alındı.  

Özal’ın ölümüne ilişkin soruşturmada görev yaptıkları sırada “gizliliği ihlal ettikleri” iddiasıyla haklarında açılan dava nedeniyle açığa alınan polislerin, silah ve kimliklerine de el kondu.

Polisler hakkında önceki hafta Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada şüpheli olarak dinlenen Ahmet Özal ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşmayı “bilgi notu” olarak hazırlayıp savcılığa sunarak “gizliliği ihlal” ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

Emniyet Müdürlüğünden polislere gönderilen yazıda, “söz konusu soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırıldıkları” belirtildi.

Açığa alınan 5 polisin isimleri ise şöyle: Başkomiser Durak Yiğit, Komiser Ömer Aydın, Komiser Yardımcısı Yasin Çakmak, polis memuru Harun Atıcı ve Mehmet Gezgici

İsmi geçen polislerin haklarındaki soruşturma devam ederken 17 Aralık operasyonlarında da görev aldıkları belirtiliyor.

HANEFİ AVCI'NIN ODASINA GİRENLER DE AÇIĞA ALINDI

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın istifasından 28 gün sonra Eskişehir'deki kilitli makam odasına girerek orada 'dinleme tapeleri' bulan ekip açığa alındı. Bir kısmı Ankara bir kısmı da Eskişehir Emniyeti'nde görevli, çoğunluğu İstihbarat Şube polisleri olan 10 kişi, arama görüntülerindeki şüpheler nedeniyle görevden el çektirildi. Sözkonusu polislerin, arama kararında 'makam odası' bulunmamasına rağmen oraya gittikleri belirtiliyor. Ankara'dan gelerek polislerle birlikte aramaya katılan Savcı H. G. hakkında da Adalet Bakanlığı'nca soruşturma başlatıldı.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da odasında bulunan dinleme kasetleriyle ilgili olarak, 'Makam odamı ararken elleriyle ürettikleri delilleri yerleştirdiler' açıklaması yapmıştı.



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs