En Sıcak Konular

Normalleşme önünde savaşçı bir Çekirge: Hürriyet ne yapmaya çalışıyor?

31 Ağustos 2007 11:48 tsi
Normalleşme önünde savaşçı bir Çekirge: Hürriyet ne yapmaya çalışıyor? Türkiye normalleşiyor. Normalleşme çerçevesinde asker de siyaset de özen gösteriyor. Dün Zafer Bayramı törenlerinde devletin zirvesi uyum ve uzlaşı fotoğrafı verdi. Gazeteler o fotoğrafı manşete taşıdı. Tüm gazeteler “kriz bitti” dedi. Bir gaz

Türkiye’nin normalleşmesi, iç tartışmalarla enerji kaybetmemesi için asker de siyaset de üzerine düşen görevi yapıyor artık. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Toptan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt uzlaşı mesajı veriyor, gazetecilerin dikkatli bakışları altında “devlet işlemeli” mesajı doğrultusunda gerginlik işareti sayılabilecek tüm davranışlardan özenle kaçınıyor. Bu sadece hükümet ve asker için geçerli değil. CHP lideri Deniz Baykal da kurmaylarına gerginlik çıkaracak açıklamalardan kaçınmaları için direktif veriyor. Bahçeli’nin nasıl bir ufuk açıcı politika izlediği zaten ortada.

Yani Türkiye normalleşiyor, artık çalışma zamanı. Gazeteler de bu sürece uyum sağlıyor. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “her davranışımızdan bir anlam çıkarmayın” şeklindeki sözleri gazetecilerin kulağına küpe olacak cinsten. Büyükanıt “davranışlarımıza bakarak yanlış yorum yapmayın” diyor gazetecilere. Bu sabahki manşetler de bu doğrultuda. Sabah gazetesinden Milliyet’e, Radikal’den Zaman’a, Vatan’dan Yenişafak ve Star’a, hatta Cumhuriyet’e kadar tüm gazeteler bu gözle aktardılar okuyucularına dünkü bayram kutlamalarını. “Gerginlik bitti, devletin zirvesi uyum içinde mesajı” verdiler.

Ancak bir gazete hariç. Hürriyet gazetesi… Tüm Türkiye normalleşirken, ne yazık ki “Türkiye’nin amiral gemisi” normalleşemiyor. Tüm Türkiye uyum ve istikrarı kutlarken bu gazete gerginliğe devam politikası izliyor. Normalleşmenin önünde en büyük engel olarak duruyor. Giderek makulden uzaklaşıyor, marjinalleşiyor, yalnızlaşıyor. Türkiye ne yazık ki Hürriyet krizini aşamıyor.

Tüm gazeteler Genelkurmay Başkanının Başkomutanına selamı ile ilgili fotoğrafı yayınlarken Hürriyet’ten Fatih Çekirge “Gül’e selamlama yok” diye yazıyor. Çekirge “30 Ağustos törenlerinde devletin zirvesinde hava yumuşadı” diyerek geçiştiriyor bugün manşetleri süsleyen haberi ve hemen şunu ekliyor: “Ancak Zafer Resepsiyonundaki uğurlama sahneleri manidardı.”

Anlaşılan o ki Çekirge kriz arıyor. Üstelik Genelkurmay Başkanı’nın “her davranışımızdan anlam çıkarmayın” sözlerini kulak arkası ederek. Çekirge “kriz gazeteciliği yapmak istemem ama..” diyor, ancak yapıyor. Gün boyu süren törenlerdeki olumlu havayı vermiyor yazısında, akşam süren olumlu havayı da. Son kareyi alıyor Çekirge ve tüm gün yaşananlar olmamış gibi kriz havası yaratıyor. Büyükanıt’ın Gül’ü uğurlarken selamlamadığını, Başbakan’ı uğurlamadığını, meclis Başkanını kapıya kadar uğurlayıp selamladığını söylüyor.

Selam üzerinden kriz tellallığı bir gerçeği ortaya koyuyor. “Amiral gemisi” artık gittikçe marjinalleşiyor, yalnızlaşıyor. Akşam gazetesi “Zirve barıştı” manşeti atıp Sabah “Kriz aşıldı” derken Hürriyet’in hala krizde direnmesi gazetenin –belki de yöneticilerinin- geleceğinin pek parlak olmadığını gözler önüne seriyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,696 µs