En Sıcak Konular

İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor

10 Temmuz 2014 08:09 tsi
İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor İsrail'in dört gündür Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda 75 kişinin öldüğü, 530 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de bir araca düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

 
Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin doğusunda bir araca düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını belirtti.
 
Kudra, İsrail'in dört gündür Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda 23'ü çocuk, 12'si kadın 75 kişinin öldüğünü, 530 kişinin yaralandığını söyledi.
 
Gazetecinin hayatını kaybettiği iddia edildi
 
Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin Hayyu'r Rimal semtindeki bir aracı hedef alan saldırısında, bir kişi hayatını kaybetti. Araç içindeki kişinin gazeteci olduğu öne sürüldü.
 
Bombalamada birkaç evin isabet aldığı bildirildi.

İsrail Deniz Kuvvetleri'nden Gazze Şeridi'ne yeni saldırı
 

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, Gazze Şeridi'ne 10'dan fazla top mermisi attığı bildirildi.
 
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail Deniz Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nin batısında bulunan bölgelere 10'dan fazla top atışı yaptı. Saldırıda ilk belirlemelere göre can kaybı olmazken, bazı ev ve ekili araziler zarar gördü. 
 
Öte yandan, İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, hava ve deniz kuvvetleri tarafından pazartesiden beri Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerine düzenlenen operasyonlarda 710 hedefin vurulduğu bildirildi.

ABD Büyükelçiliği kapalı olacak
 
Bu arada, Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "güvenlik" nedeniyle büyükelçiliğin bugün kapalı olacağından vatandaşlara hizmet verilemeyeceği duyuruldu.
 
"Askeri üsse girmeye çalıştığı idiia edilen 2 Filistinli öldürüldü" iddiası
 
Öte yandan Gazze Şeridi'nin kuzeyinden İsrail topraklarındaki "Zikim askeri üssüne" girmeye çalıştığı iddia edilen 2 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.
 
 İsrail ordusunun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde bulunan sahilden 2 silahlı kişi gizlice Zikim askeri üssüne girmeye çalıştı. Ordu birlikleri silahlı kişileri fark etti ve açılan ateşte 2 Filistinli öldürüldü" ifadesi kullanıldı.
 
İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinde de "Zikim üssüne girmeye çalışan Filistinlilerle çıkan çatışmada 2 silahlı kişi öldürüldü. Bölgede daha başka silahlı kişiler var" haberi yer aldı.
 
Olayla ilgili henüz Filistin makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,067 µs