En Sıcak Konular

İhsanoğlu'nun ziyaretinde gerginlik

9 Temmuz 2014 21:22 tsi
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, ziyaret için geldiği Eyüp'teki Hacıhüsrev Camisi avlusunda bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıkması üzerine buradan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ziyaret için geldiği Eyüp'teki Hacıhüsrev Camisi avlusunda bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıkması üzerine buradan ayrıldı.
 
İhsanoğlu, Eyüp Sultan'ı ziyaret ettikten sonra Hacıhüsrev Camisi'ne gitti. Burada önce Hazreti Kab'ın türbesini ziyaret etmek isteyen İhsanoğlu, türbenin kapalı olduğunu görünce caminin avlusuna geçti.
 
Ekmeleddin İhsanoğlu, avlunun girişinde MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya hazırlanırken, avlunun iç kısmında bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken bir polis memurunun havaya ateş ettiği öğrenildi.
 
İhsanoğlu, yaşanan bu olayın ardından, cami avlusunun dışına kurulan ve MHP flamalarının asılı olduğu iftar çadırındaki vatandaşları selamladıktan sonra buradan ayrıldı.
 
MHP İl Başkanı Karataş'ın açıklaması
 
MHP İl Başkanı Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruma polislerinin, Ekmeleddin İhsanoğlu ile vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalıştıklarını ve tartışmanın bu nedenle çıktığını söyledi.
 
Karataş,  "Polis korumaları, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza her nedense vatandaşı yaklaştırmamaya gayret gösteriyorlar" ifadesini kullandı.
 
Türbe görevlilerinin de iftar öncesinde görev yerlerinde bulunmadığını, bu nedenle İhsanoğlu'nun Hazreti Kab Türbesi'ne giremediğini kaydeden Karataş, "Arkadaşlarımızın cami yetkilileriyle görüşmesine rağmen, akşam iftar saatinde Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'in, Cumhurbaşkanı Adayımızın camiyi ziyaretinde türbeyi de ziyaret edeceğini söylemelerine rağmen burayı erken terk etmişler. Herhalde üstlerinden emir almıştırlar" diye konuştu.
 
Eyüp Sultan'a ziyaret
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp Sultan Camisi'ni ve iftar için burada bekleyen vatandaşları ziyaret etti.
 
İhsanoğlu'nu Eyüp Sultan'da, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş karşıladı.
 
İhsanoğlu, cami girişinde kendisini bekleyen basın mensuplarına, "Camide, ibadethanede, mabette, devlet dairesinde, kışlada siyaset yapılmaz. Hayırlı ramazanlar" diyerek soruları yanıtlamadı. 
 
Ekmeleddin İhsanoğlu, burada iftar için bekleyen kişilerle sohbet etti. Bazı kişiler kendisine destek verirken, İhsanoğlu'na bir lise öğrencisi kitaplarını imzalattı. İhsanoğlu, kitaplarını okuyan öğrenciyi tebrik etti.
 
5 partiyi arkanıza almanız doğru mu?
 
Bir vatandaşın, "Eyüp Sultan için siz de söyleyin, 5 tane partiyi arkanıza almanız doğru mu? Ben adaletli bir seçim olduğunu düşünmüyorum" şeklindeki sözleri üzerine İhsanoğlu, "Sadece 5 parti değil, bütün partililer hatta AK Partililer beni destekliyor" diyerek karşılık verdi.
 
TRT yayınlarında kendisine yeterince yer verilmediğini öne süren İhsanoğlu, "TRT bana 1 dakika veriyor, Sayın Başbakanımıza istediği kadar veriyor. Bu adaletli mi?" dedi. İhsanoğlu'nun sohbet ettiği kişinin "Sizi hemen hemen her gün görüyorum. Kaç dakika bilmiyorum ama sizi görüyorum. Sayın Başbakanı nadir görüyorum" şeklindeki sözlerine ise İhsanoğlu'nu takip eden partililer gülerek karşılık verdi. 
 
Bir vatandaş da özellikle Türkiye'nin doğusunda da bugün huzur olduğunu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bunun devam edip etmeyeceğini İhsanoğlu'na sordu. İhsanoğlu, "Huzurun her tarafta olmasını temenni ederiz. İnsanların içinde gerginlik olmamasını, güvensizlik olmamasını ve çekişme olmamasını temenni ederiz. Bugün bir camimize bomba attılar, İstanbul Esenyurt'ta. Biz bu şeylerin olmamasını istiyoruz. Huzurun bütün yurdumuzu kapsamasını istiyoruz. Etrafımızdaki ateş alevlerinin yurdumuza intikal etmemesini istiyoruz. Pilotlarımızın, diplomatlarımızın, şoförlerimizin rehin alınmamasını istiyoruz" dedi.
 
İhsanoğlu, Eyüp Sultan Türbesi önünde dua okudu.

aa


Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs