En Sıcak Konular

''Ben milletin tarafıyım''

9 Temmuz 2014 18:06 tsi
''Ben milletin tarafıyım'' Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oraya geldiği zaman orada monşer gibi yönetmekle bu ülke yönetilmez" dedi.
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.
 
"Yeni bir milada hazırlanıyoruz, yeni bir dönüm noktasına geliyoruz" diyen Erdoğan, milletin içinden geldiğini, millete büyük hizmetler, yatırımlar kazandırdığını şimdi de millete hizmet yolunda bir başka safhaya geçtiğini ve bu yeni dönemde de Tokatlıların yanında yer alacağına inandığını dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oraya gelindiği zaman orada "monşer gibi yönetmekle" Türkiye’nin yönetilemeyeceğini, büyümeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Bu gayret, sevda işi. Bu sevdanız, derdiniz olmazsa milletin derdiyle dertlenme kabiliyetin olmazsa bu ülkeye, millete bir şey veremezsin. Biz dertliyiz, dertli. Bizim sevdamız var. Biz tıpkı Ferhat gibi sevdalıyız. Ferhat, Şirin’e sevdalıydı dağları deldi, biz de Şirin’e sevdalıyız, işte Şirin karşımda. Onun için dağları delerek geliyoruz. Tüneller açarak geliyoruz, daha iyi olacak, daha güzel olacak inşallah" dedi.
 
Erdoğan, "Şu anda ana muhalefetin başına bakıyorsun, yavru muhalefete bakıyorsun, başbakana her gün küfrediyorlar, her gün hakaret ediyorlar. Dertleri ne? Söyleyeyim; adaylarına dediler ki, 'sen kibar ol, diğer yanını bize bırak', adaylarına onu söylediler. 'Biz başbakanı şöyle bir köpürtelim, onu gerelim.' Evet, Pensilvanya'dan da öyle bir nasihat aldılar" diye konuştu.
 
"Savunmasız insanlar ölüyor"
 
Demokrasinin standartlarını yükselttiklerini, özgürlükleri genişlettiklerini, baskılara, kısıtlamalara son verdiklerini inançların, değerlerin, kültürlerin tüm özgürlüklerin önündeki engelleri tek tek kaldırdıklarının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Dış politikada içine kapanmış bir Türkiye vardı. Artık böyle bir Türkiye yok. Komşularına karşı, bölgesine karşı, dünyadaki gelişmelere karşı sessiz, duyarsız bir Türkiye vardı. İşte şimdi çıkmış adayların bir tanesi ne diyor, aman yarabbim 'Filistin meselesinde Türkiye tarafsız kalması gerekir' diyor. Şu hale bak. CHP'nin, MHP'nin adayı bunu söylüyor. İsrail bombaları yağdırıyor, savunmasız insanlar ölüyor, hala Filistin meselesinde tarafsız olacaksın diyor. Bu ne anlayıştır. İşte görev yaptığı yerdeki mantığı da buydu, anlayışı da buydu. Onun için de maalesef girdikleri hiçbir girişmede gelişme olmuyordu, netice olmuyordu. Biz iş bilenin kılıç kuşananın diyoruz. Bu yola böyle çıktık böyle devam ediyoruz. Kendi gölgesinde, kendi milletinden korkan uluslararası meselelerde, egemen güçlerin arkasına takılıp giden bir Türkiye vardı, o eski Türkiye idi. Şimdi de o eski Türkiye’nin markasıyla dolaşanlar, inanıyorum ki bizim milletimizin adayı olamaz. Çünkü bu millete o yakışmıyor.  Benim ecdadım farklıydı. Buradan Açe'ye donanma gönderiyordu, orada zulüm var diye. Bir zamanlar, biz de millet hem de nasıl bir milletmişiz gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Biz böyle bir milletiz. Bunu bir kenara koyabilir miyiz? Koyamayız."
 
"Bu millet içine kapanacak millet değil"
 
Marşta "Tuna Nehri akmam diyor etrafımı yıkmam diyor. Şanı büyük Osman Paşa Plevne'den çıkmam diyor" denildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu millet içine kapanacak millet değil, bu millet komşularındaki zulme, bölgesindeki mezalime sessiz kalacak millet değil. Bu millet Gazi Osman Paşa'dan aldığı ilhamla Suriye'ye, Irak'a, Mısır'a, Filistin'e, her gün bombalanan mazlumların, gariplerin, şehitlerin diyarı Gazze'ye sırtını dönecek bir millet değildir. Benim dedelerim, atalarım, ecdadım at sırtında Malazgirt'ten yola çıkıp Avrupa içlerine kadar, Yemen'e kadar, Tunus'a kadar gidecek ama ben yanı başımdaki Irak'ı, Suriye'yi, Mısır'ı, Gazze'yi görmeyeceğim, duymayacağım, öyle mi? Evet, ey CHP, ey MHP siz adayınızla beraber gidin Esed'in yanında oturun, siz geçin orada oturun. Biz zalimlerle elle olmayız. O insanlarla biz de görüştük. Ortada o zaman bu yoktu. Ama zulüm başladığı anda her şey bitti. Tarih bize bunun hesabını sorar, ecdat bize bunun hesabını sorar, Gazi Osman Paşa'nın o aziz hatırası bize bunu sorar. Tarih boyunca hakkın, adaletin, barışın, mazlumun ve mağdurun yanında durduk, Allah'ın izniyle yeni Türkiye tarihinde olduğu gibi istikbalinde de hakkın yanında durmaya devam edecektir."
 
"Ben milletin tarafıyım"
 
"Bizim bir farklılığımız var, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaz'ıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla 77 milyon bizim canımız ciğerimizdir. Alevi Sünni ayrımı bizde yok" diyen Erdoğan, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiklerini vurguladı.
 
Erdoğan, milletin bunun için kendilerini 8 seçimden birinci parti olarak çıkardığını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Ben tarafım ama nerenin tarafıyım? Milletin tarafıyım. Bunu anlamakta zorlanan bazı zavallılar var, garipler var. Diyor ki 'bak hemen ayrımcılığa başladı.' İşte bu ifadeyi anlayamayacak kadar zavallısın. Milletin tarafında olan ayrımcı olur mu be? Millet kim? 77 milyon. Bunlara sorarsanız millet, onlar gibi düşünenlerdir. Biz, bu ülkede 77 milyonun tamamına 12 yıldır hizmet veriyoruz. Ayrım yapmadan, 780 bin kilometrekarenin tamamına ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Ayrım yapmadan. Bunlar çok önemli. Şunu çok iyi biliyorum. Tokat'ta, diğer 80 vilayette de CHP'ye, HDP'ye oy vermiş kardeşlerim partilerinden rahatsızlar. Mevcut yönetimler bu partilere tarihlerinin en sefil dönemlerini yaşatıyorlar. Koltuklarından kalkamıyorlar. CHP gitti Pensilvanya'nın dizinin dibine çöktü. Halen oradan işi irade etmeye çalışıyor. 30 Mart'ta milletten çok büyük ders aldılar ama ibret almadılar. MHP kendi iradesi yokmuş gibi, kendi politikası yokmuş gibi CHP'nin gölgesinde hareket ediyor, CHP'nin ve Pensilvanya'nın oyuncağı olmayı içine sindiriyor."
 
CHP'nin, işine gelince "Atatürk'ün kurduğu partiyiz", "91 yıllık partiyiz" dediğini ifade eden Erdoğan, CHP'nin, içinden bir cumhurbaşkanı adayı bulup bulamadığını sordu.
 
Bunun MHP için de geçerli olduğunu dile getiren Erdoğan, bu partinin her cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verilen emri yerine getirdiğini, kendi içinden aday çıkaramadığını söyledi. Erdoğan, "Kendi içinden çıkan adayları dövdüler, dövdüler. Allah aşkına ülkücü camia kendi içinden, MHP içinden bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı mı? Ben, ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'ye gönel veren kardeşlerime sesleniyorum, BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Erdoğan, bu milletin tamamının cumhurbaşkanı adayıdır. Bunu böyle biliniz" diye konuştu.
 
"Adaylarının millete hizmetle alakası yok"
 
"Bunların adaylarının filan ne siyasetle ne millete hizmetle alakası yok. Bunların böyle bir derdi de yok" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, bu ülkenin 81 vilayetinin neresinde ne olduğunu gayet iyi bildiklerini söyledi.
 
"Bir insan babasının memleketini bilmez mi? Bir kere oraya uğramaz mı?" diye soran Erdoğan, ''(Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu) Yozgat'a aday olunca ve adaylığından önce de bizim Adalet Bakanımızın ricasıyla gidiyor. Bu kadar." ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, şunları söyledi:  "Bu vatanın topraklarını, bu toprakları eşmek, eşelemek böyledir. Buranın çamurunda büyüdük biz. Öyle yetiştik. Hiçbir zaman iğrenmedik ve bundan sonra da aynı şekilde yola devam edeceğiz. Biz, sizi seviyoruz. Biz, size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. CHP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta CHP'ye güçlü bir ders ver. MHP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta MHP'nin bu yönetimine güçlü bir ders ver. HDP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta Doğu ve Güneydoğunun CHP'si olan HDP'ye güçlü bir ders ver. Ben inanıyorum ki sadece AK Partililer değil bütün siyasi görüşlerden, Saadet Partisi'nden, Büyük Birlik Partisi'nden bu sürece, bu yolculuğa güçlü bir destek gelecektir. 12 yıl önce büyük Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin hayalini kurduk. Bugün Allah'a hamdolsun bu hayalimize artık çok yaklaştık. Cumhurbaşkanlığı seçimi artık yeni Türkiye'nin ilanı olacak. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanıyla inşallah Türkiye şaha kalkacak, Tokat şaha kalkacak. On yıllar boyunca 'halk anlamaz, halk bilmez, halk seçemez' dediler. Halk bal gibi her şeyi anlar, bal gibi her şeyi bilir, halk seçerse en iyisini seçer. Bakın siz 10 Ağustos'ta sadece bir cumhurbaşkanı seçmeyeceksiniz, 10 Ağustos'ta devletin artık yüzde yüz sahibi siz olacaksınız. Vekiller konuşmayacak, asıllar konuşacak, asıllar. 10 Ağustos'ta sizlerin oyuyla devlet millet kucaklaşacak, 10 Ağustos'ta artık devlet millet ayrımı ortadan kalkacak, devletle millet bütünleşecek. Halkın seçtiği bir hükümet, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı inşallah Türkiyeyi çok daha büyük hedeflere ulaştıracak."
 
"Hiçbir yatırım yarım kalmayacak"
 
"12 yıl boyunca yaptığımız eserlerin tamamını tek tek saymaya kalksak inanın saatler yetmez" diyen Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilirse Tokat'ta yapılan tüm yatırımların takipçisi olacağını, hiçbir yatırımın yarım, hiçbir eserin atıl kalmayacağını dile getirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Cumhurun başkanı, cumhura hizmet yolunda, millete hizmet yolunda terlemelidir, koşmalıdır, hizmet üretmelidir. Bizim millete hizmet sevdamız, asla bitmeyecek. Bu sevda, inşallah cumhurbaşkanlığımızda da süratle devam edecek. Başlattığımız projeleri, tamamlayacağız. yeni dev projeleri, tek tek hayata geçireceğiz. Enteresan, İstanbul'da denizin altından Marmaray'ı yaptık. Bunu yapan biziz. Bununla ilgili ne Demirel'in ne Ecevit'in burayla ilgili en ufak bir katkısı yok. Biz başladık, biz bitirdik. İnsan biraz haya eder ama cumhurbaşkanı adayı beyefendinin bundan bile haberi yok. Şimdi iki katlı tüp, yine boğazın altından, otomobiller için, bunu da biz yapıyoruz. Başladık, önümüzdeki yıl onu da bitireceğiz. Yavuz Sultan Selim köprüsünü başladık, inşallah onu da bitireceğiz, önümüzdeki yılın sonunda. Bize bu yakışır. Şimdi 3. havalimanını yapıyoruz, başladık, o da hızla devam ediyor. Birileri engellemeye çalışıyor, biz ise bitirmeye çalışıyoruz. Farkımız bu. Bu iş, takip etmeden olmaz, koşturmadan olmaz. Yapacağız."
 
ABD, Rusya, İsrail’den sonra Türkiye’de
 

Mitinge Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katıldı.
 
Bu arada cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın, miting programı nedeniyle Tokat’ta geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Erdoğan’ın konvoyunun geçeceği güzergaha açılan ara sokaklar dahi trafiğe kapatıldı.
 
Erdoğan’ın konuşma yapacağı alanda görevli Başbakanlık özel harekat ekibi de şu an dünyada sadece ABD, Rusya, İsrail de kullanılan "Antioptik Sniper" dürbünle alanda güvenlik önlemlerine katıldı. Türkiye’de ilk defa kullanılan dürbün, cam, perde arkası ve kalabalık içindeki silahlı kişiler ile optik silah sistemlerinin tespitinde kullanılıyor.

aa


Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,395 µs