En Sıcak Konular

Yılmaz: Kabile devletinde bile delil üretilmez

9 Temmuz 2014 14:14 tsi
MHP'li Seyfettin Yılmaz, son günlerde Hizmet Hareketi'ne yönelik 28 Şubat döneminden daha ağır uygulamaların hayata geçirildiğini söyledi.

Hizmet Hareketi’ne yönelik kumpas planına bir tepki de MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Türkiye’de artık hukukun işlemediğini anlatan Yılmaz, “Türkiye’de artık hukukun işlemediğini hukukun kişilere göre değiştiği bir sistemin geldiği günümüzde Sayın Başbakan bir talimat veriyor, Başbakan’ın talimatı doğrultusunda, bunu emir telaki eden bir takım güçler hukuk da dahil olmak üzere harekete geçiyor. Aylardır Tayyip Erdoğan, ‘terör örgütü, paralel yapı, silahlı örgüt, inlerine gireceğiz’ gibi ifadelerde bulundu. Bu süre içinde hukuk açısından delil açısından ortaya bir şey koyamayanlar Başbakan’ın talimatının da yerine gelmesi için bu sefer delil üretmeye çalışıyorlar. Emniyete verilen talimat budur. Bunun da hukukta hiçbir yeri yoktur. Ne uluslar arası hukukta ne hukukumuzda bunlar artık kabile devletinde bile olmayacak anlayışlardır. Bu gidişat iyi bir gidişat değildir.” ifadelerini kullandı.

"MASUM İNSANLARIN EVİNE BASKIN YAPARSANIZ TOPLUM HUZURSUZ OLUR"

Hizmet’e yakın kişilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapılacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Yılmaz, “Hukuksuz yapılan uygulamaların tamamı mağduriyetleri peşinde getirir. Cadı avı gibi bir suçlu aramaya çıkarsanız bu sefer masum insanların da kendi seçim bölgem olan Adana’da işinde gücünde olan insanların evine iş yerine baskın yaparsanız hem onu huzursuz edeceksiniz hem de toplum nezdinde ciddi manada itibar kaybına yol açma noktasında bir algı oluşturmaya çalışacaksınız. Zaten bir tedirginlik insanlarda var. Meselenin özü hukukun uygulanmaması. Hukukun üstünlüğünün gerçekleşmemesi. Tamamen bir Başbakan hukuku var ortada. Ne derse onun olduğu bir yapı ile karşı karşıyayız.Bu mağduriyetler mutlaka olacaktır.” diye konuştu.

"BUNLAR 28 ŞUBAT’I MUMLA ARATIYORLAR"

28 Şubat döneminden daha ağır zulmün bu iktidar döneminde yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, “ ’28 Şubat’ın mağduruyum’ diyen bunun üzerinden siyaset yapan anlayış bugün 28 Şubat’tan daha ağır uygulamaları hayata geçiriyor. 28 Şubat’ı bunlar mumla aratıyorlar. 28 Şubat’ta yapılmayan hukuksuz uygulamalardan zulümlerden daha fazlası ne yazık ki bu dönemde yapılıyor.” şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs