En Sıcak Konular

Hudayr’ın ABD’li yakınları adalet bekliyor

9 Temmuz 2014 11:43 tsi
Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın cenazesi sonrasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan ve feci şekilde dövülen Tarık Ebu Hudayr’ın ABD’de yaşayan akrabaları, yapılanların cezasız kalmaması çağrısında bulundu.

Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr'ın yakılarak öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda Kudüs’te İsrail askerlerince gözaltına alındıktan sonra feci şekilde dövülen Hudayr'ın kuzeni Filistin asıllı ABD vatandaşı Tarık Ebu Hudayr’ın ABD’de yaşayan akrabaları, sorumlulardan hesap sorulmasını istiyor.
 
Muhammed Ebu Hudayr, kaybolan İsrailli üç yerleşimcinin ölü bulunmasından sonra İsrailli yerleşimciler tarafından kaçırılıp yakılarak öldürülmüştü. Hudayr’ın kuzeni Tarık Ebu Hudayr, cenaze sonrasındaki gösteriler sırasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmış ve darp edilmişti.
 
Hudayr’ın iki İsrail askeri tarafından dövülme görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yaparak gözaltındaki Hudayr’a aşırı güç kullanımını şiddetle kınamıştı. Washington’ın Hudayr’a muameleden duyduğu rahatsızlığı açıklamasının ardından İsrail makamları, Hudayr’ı pazar günü serbest bırakmıştı. Ancak Hudayr, 15 gün Doğu Kudüs’teki evinden uzaklaştırma ve Beyt Hanina beldesinde “zorunlu ikamet” cezasının yanı sıra 9 gün ev hapsi ile 3 bin şekel (yaklaşık 900 dolar) kefalet ödemeye mahkum edildi.
 
Tarık Ebu Hudayr’ın ABD’nin başkenti Washington'da yaşayan akrabaları ise Hudayr’ın suçlu değil mağdur olduğunu belirterek, darp eden güvenlik güçlerinin cezalandırılmasını talebinde bulundu. 
 
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tarık Ebu Hudayr’ın kuzeni Hakim Ebu Hudayr, adalet istediklerini söyledi. Kuzeninin yüzündeki darp izlerinin çok bariz olduğunu dile getiren Hakim, Tarık’ın suçlu değil mağdur olduğunu belirtti. Hakim, "Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Küçük yaşta birine bunları yapanların yaptıklarından dolayı cezalandırılmasını istiyorum. Kuzenimi darp edenlerin yaptıklarının yanlarına kar kalmamasını istiyorum" dedi.
 
Tarık’ın diğer kuzeni Maria Baroody de kuzeni Hudayr’ın İsrail güçlerine taş atmadığını, atılan gaz bombalarından etkilenmemek için yüzünü kapattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Bunlara rağmen gözaltına alınmasını ve nezaretteyken bir insanın bu şekilde darp edilmesini anlayamıyorum. Tarık’ın sağlık durumundan endişe ediyoruz. Bugün kendisi sağlık testinden geçecek ama biz onu burada istiyoruz. Ona burada tıbbi müdahalede bulunmasını arzuluyoruz."
 
Baroody, İsrail hukuk sistemindeki bazı duyarlı hakimlerin bu olayın takipçisi olacağını ümit ettiğini belirterek, "Tarık’a yapılanlardan sonra İsrail mahkemelerinde adalet isteyen kişiler olduğuna eminim" diye konuştu.
 

Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs