En Sıcak Konular

Kan stokları yarıya düştü

8 Temmuz 2014 15:41 tsi
Ramazan ayının ilk haftasında Ege Bölgesi'ndeki toplam kan stoğu yarı yarıya geriledi, ay sonunda stokların tamamen tükenebileceği belirtildi

Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, ramazan ayıyla birlikte kan bağışlarında büyük düşüş görüldüğünü belirterek, ay sonunda stokların tamamen tükenebileceğini ifade etti.

AA muhabirine açıklama yapan Gök, her yıl ramazan ayında kan bağışında düşüşü gözlendiğini, bu yıl tatil sezonuna rastlaması nedeniyle düşüşün daha fazla hissedildiğini belirtti.

Ege Bölgesi'ndeki kan merkezlerinde ramazan öncesi 13 bin ünite eritrosit olan kan stoğunun 8 Temmuz itibarıyla 7 bin üniteye gerilediğini ifade eden Gök, "Eğer bağışlar artmaz stoklar bu hızla gerilemeye devam ederse ramazan sonunda stoklarımız tükenebilir. Vatandaşlarımızdan özellikle 11 ayın sultanı ramazanda kanlarını esirgememelerini istiyoruz. Kan vermek orucu bozmaz. Oruçluyken olumsuz etkilenirim diye düşünen vatandaşlarımız özellikle sabah saatlerinde kan verebilir. Ya da ramazan ayı için hazırladığımız gezici kan merkezlerimiz iftar sonrası da hizmet veriyor. Buraya bağışta bulunabilirler" dedi.

Ramazan ayı süresince din görevlilerinin hutbelerinde kan bağışının önemine dikkati çektiğini, bunun faydasını gördüklerini anlatan Gök, en fazla kan veren kitlenin serbest meslek sahipleri, öğretmen, öğrenci ve işçilerden oluştuğunu, eğitim seviyesi yüksek olan meslek gruplarında istenen oranda bağış alamadıklarını kaydetti.

Ege Bölge Kan Merkezi'nde kan bağışında bulunan Cevdet Sun, düzenli kan bağışçısı olduğunu, her yıl özellikle ramazan ayı içinde bağışlarda sıkıntı yaşandığını bildiği için merkeze gelip bağışta yaptığını belirtti.

Bağışın oruçlu bünyeyi çok etkilemediğini ifade eden Sun, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeyi de bir ibadet olarak gördüğünü kaydetti.

AA



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs