En Sıcak Konular

İsrail ordusu katliamların adını nasıl belirliyor?

8 Temmuz 2014 15:35 tsi
İsrail ordusu katliamların adını nasıl belirliyor? Gazze'ye düzenlenen son operasyona "Koruyucu Hat" adı verildiğini duyuran İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail ordusunun bu isimleri nasıl seçtiğine açıklık getirdi

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, ordunun operasyonlarına verdiği isimlerin İsrail halkı ve uluslararası toplum açısından uygun olup olmadığı konusunun araştırıldığını belirtti.

Gazze'ye düzenlenen son operasyona "Protective Edge" (Koruyucu Hat) adı verildiğini sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından duyuran İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, İsrail ordusunun bu isimleri nasıl seçtiğine açıklık getirdi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Adraee, "İsimler bazen bilgisayar bazen de kişiler aracılığıyla belirleniyor. Operasyon için bir isim önerildiğinde bunun İsrail halkı ve uluslararası toplum açısından uygun olup olmadığı araştırılıyor" dedi.

Operasyon isimlerinin önce İbranice olarak belirlendiğini sonra İngilizce ve Arapçaya tercüme edildiğini kaydeden Adraee, "Operasyonların isimlerinin resmi olarak ilanından önce İngilizce ve Arapça'da uygun karşılığı bulunuyor" ifadelerini kullandı.  

- "Koruyucu Hat"

Gazze'ye düzenlenen son operasyonun isminin Arapça ve İbranicesinin birbirini anlam olarak karşıladığını vurgulayan Adraee​, "Son operasyonunun ismi bana teklif edildiğinde Arapça ve İbranice açısından tam bir uygunluk içerisinde olduğunu ifade ettim" şeklinde konuştu.

Adraee, bu ismin İngilizceye aktarılırken bazı düzenlemelere tabi tutulduğunu ve "Protective Edge" şeklinde belirlendiğini kaydetti.

Avichay Adraee, dün sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Gazze'de "Protective Edge" (Koruyucu Hat) isimli operasyonun başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun bugüne kadar Filistinlilere yönelik başlıca operasyonlar arasında "Savunma Kalkanı", "Yaz Yağmuru", "Sonbahar Bulutları", "Sıcak Kış", "Dökme Kurşun Operasyonu", "Bulut Operasyonu" yer alıyor. İsrail, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi gencin arama çalışmaları sırasında yürüttüğü operasyonu ise "Kardeşlerin Eve Dönüşü" olarak isimlendirmişti.

Öte yandan İslami Cihad Hareketi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı operasyona karşı, "Birbirlerine Kenetlenenler" (Bunyanun Mersus) adında askeri operasyon başlattığını bildirmişti. 

AA



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs