En Sıcak Konular

Mayıs ayı sanayi üretim verileri

8 Temmuz 2014 14:21 tsi
"Bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi üretimindeki artış trendi memnuniyet verici bir durumdur. Her ne kadar sanayi üretiminde önceki aylarda görülen yıllık büyümenin altında bir büyüme görülmüş olsa d

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi üretimindeki artış trendi memnuniyet verici bir durumdur. Her ne kadar sanayi üretiminde önceki aylarda görülen yıllık büyümenin altında bir büyüme görülmüş olsa da mayıs ayı sanayi üretimi yıl sonu büyüme hedefini destekler niteliktedir" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, yazılı açıklamasında, mayıs ayına ait sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.

Bu yıl mayısta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttığını, arındırılmamış endeksin ise yüzde 1,5 artış gösterdiğini ifade eden Işık, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin, bir önceki aya göre yüzde 1 azaldığını belirtti.

Sanayi üretiminin mayısta da güçlü büyümesini sürdürdüğüne işaret eden Işık, ülkenin büyümesini de yönlendirmeye devam ettiğini ifade etti. Işık, şöyle devam etti:

"Bölgemizde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi üretimindeki artış trendi memnuniyet verici bir durumdur. Her ne kadar sanayi üretiminde önceki aylarda görülen yıllık büyümenin altında bir büyüme görülmüş olsa da mayıs ayı sanayi üretimi yıl sonu büyüme hedefini destekler niteliktedir. Nitekim yılbaşında birçok ekonomistin yaptığı tahminin aksine mayıs ayında da sanayi üretimi hızlı şekilde artmıştır. Sanayi üretimi kısa dönemli iş istatistikleri arasında yer almakta olup bu rakamları değerlendirirken uzun dönemli trende bakmak gerekir. Aylık değişimlere bakıp tek aya mahsus yorum yapmak yanıltıcı olur. Hem yılbaşından bugüne kadar beklentilerin ötesinde artan sanayi üretimi hem de elde edilen diğer veriler, Türkiye'nin Orta Vadeli Program çerçevesinde yoluna devam ettiğini göstermektedir."

Bakan Işık, gerçekleştirdikleri çalışmalarla KOBİ'lerin kurumsallaşmasının hem kendilerine hem de Türkiye'ye büyük katkılar sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalarda üreticilerimizin başarıya ulaşmasında ve karlılıklarını artırmasında dört kilit nokta bulunmaktadır. İşletmelerimiz ölçeklerini artırdıkça, teknoloji düzeyini yükselttikçe, ihracat ve tasarıma yöneldikçe karlılıklarını artırmaktadır. Biz de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarımız eliyle her fırsatta sanayicimize bu hususlarda destek oluyor, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Hem bizim verdiğimiz desteklerle hem de sanayicimizin her geçen gün artan gücüyle ülkemiz, çok rahatlıkla hedeflerine ulaşacaktır."

AA



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,950 µs