En Sıcak Konular

Yaz Kur-an kursu öğrencilerine trafik eğitimi

8 Temmuz 2014 13:25 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliği ile yaz Kur-an kursu öğrencilerine trafik kuralları eğitimi verilmeye başlandı.

Sosyal sorumluluk projesi 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile yaz Kur-an kursu öğrencilerine trafik eğtimleri verilmesi için pilot olarak Maltepe Camisi seçildi.
 
Burada eğitim gören öğrencilere, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikte bilincin artırılması amacıyla trafik sistemleri, yaya ve yolcuların uyması gereken trafik kuralları, güvenli yürüme ve karşıya geçiş yerleri, yolculuk sırasında emniyet kemeri takma, doğru koltuk seçimi, güvenli oyun yerleri gibi konularda eğitim verdi.
 
Eğitimlerin önümüzdeki günlerde, Türkiye genelinde yaz Kur-an kursu eğitimi alan bütün öğrencilere verileceği belirtildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, trafik kazalarının ülkenin en önemli sorunları haline geldiğini, trafik kurallarının öğrencilere öğretilmesi ve onların da uyması ve büyüklerine örnek olmasının önemine değindi.
 
Avan, "Sevgili çocuklarımızdan anne ve babalarının emniyet kemeri takıp takmadıkları, diğer trafik kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etmelerini ve onları uyarmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın da doğru koltuğa oturmasını ve emniyet kemeri takmasını istiyoruz. Amacımız trafik bilincinin bu yaşlardan itibaren oluşmasını sağlamak" diye konuştu.
 
Eğitimin ardından öğrencilere, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı hediye paketleri verildi.
 
'Trafik Dedektifleri Projesi' ile 3 yıl içerisinde Türkiye'nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon öğrenci ve dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci verilmesi amaçlanıyor.
 
Proje, OPET'in desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslarası Polis Birliği Türkiye ortaklığında yürütülüyor.

aa


Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs