En Sıcak Konular

Devlet barıştı: Nihayet devlet gibiyiz

31 Ağustos 2007 09:26 tsi
30 Ağustos Resepsiyonunda kavga yoktu..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt arasında GATA'daki törenlerde yaşanan soğukluk, dünkü 30 Ağustos resepsiyonunda yerini yumuşamaya bıraktı

Genelkurmay Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, devletin zirvesinde "sıcak" görüntülere sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt gecede yan yana oturarak sohbet etti. Büyükanıt, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin takındığı tutumun arkasında durdukları mesajını vererek, "Söylediklerimin arkasındayım, ama söyledikten sonra asık suratlı durmam" diye konuştu.

 

'Başbakanım lütfen oturun'
Başbakan Erdoğan, protokol için ayrılan bölüme geldiğinde bir süre gazetecilerle sohbet etti. Bu sırada Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt yanına gelerek, "Sayın Başbakanım lütfen oturunuz, sizi dinlendirmek istiyoruz" dedi. Erdoğan da önce bayanların oturmasını beklediğini ifade etti ve daha sonra yerini aldı.

 

'Yarın dedikodu yaparlar'
Protokol için ayrılan bölümde Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt'ın birlikte uzun bir süre sohbet ettikleri görüldü. Resepsiyondan saat 21.25'te ayrılan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ı Orgeneral Büyükanıt, araçlarına kadar uğurladı. Bu sırada Büyükanıt'ın Gül'e, "Aman efendim sizi uğurlamazsam sonra yarın dedikodu yaparlar, uğurlamadı derler" dediği duyuldu.
Org. Büyükanıt, gazetecilerle sohbeti sırasında, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili gerilimin bitip bitmediği yönündeki bir soru üzerine, "Ben çok kızgın olduğumda da gülerim. Ben bütün insanları severim" dedi.

 

'Asık suratla durmam'
"Sayın Gül ve Erdoğan ile karşılaştığınızda 'Kişi olarak bunu sana söylemedim, genel olarak söyledim' der misiniz?" sorusu üzerine de Büyükanıt, "Söylediklerimin arkasındayım, ama (yüzünü buruşturarak) söyledikten sonra da asık suratla durmam" diye konuştu.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, resepsiyona DTP'lileri çağırmamaları ve "bölücülükle" suçlanmaları ile ilgili olarak, "Önce onlar PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul etsinler. Bakın ya şu an onları buraya davet etseydik ve bu gece bir şehit verseydik bunu nasıl anlatırdık" dedi. Başbuğ, "Ama, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için Çankaya Köşkü'ne davet edilecekler" sorusu üzerine, "Bunu davet edenlere sorun, tabii eğer davet ederlerse" diye konuştu.

 


 Comparsita ile dans ettiler

Resepsiyon sırasında müzik dinletisinde vals çalınırken Filiz Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la sohbet eden eşi Org. Büyükanıt'ın yanına gelerek onu dansa kaldırdı. Bu teklif karşısında şaşıran Org. Büyükanıt'ın "Hakikaten dünya tersine döndü" şeklindeki esprisine Gül ve Erdoğan uzun süre güldü. Büyükanıt çiftinin La Comparsita ve Besame Mucho parçaları eşliğinde dans etmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Muzaffer Metin Ataç ve Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ergin Saygun da eşleriyle dans ettiler. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve resepsiyona eşsiz olarak katılan AKP'li bakanlar, komutanların eşleriyle dansını uzaktan izledi.

 


 NOTLAR...


Gül, CHP lideri Deniz Baykal'ı görünce kendisine yönelerek elini sıktı. Böylece Gül ve Baykal tartışmalı süreçte ilk kez bir araya gelmiş oldu.
Orgeneral Büyükanıt, Başbakan Erdoğan ile sohbet ederken Cumhurbaşkanı Gül'ün özel bölüme gelmesi üzerine kendi koltuğunu Cumhurbaşkanı'na verdi.
Genel seçim sürecinde MHP'liler için, "Onların eli bile sıkılmaz" diyen Erdoğan, resepsiyondan ayrılmadan önce Bahçeli ile ilk kez el sıkıştı. Sohbette, Bahçeli'ye gülümseyerek bakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür etti.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, resepsiyonda Büyükanıt'ın elini öpmeye çalıştı. Büyükanıt elini geri çekerek, "Sen de beni hepten yaşlı yaptın" dedi ve elini öptürmedi.
Büyükanıt, geçmişte komutanların sigarayı topluca bırakma sözü verdiklerinin anımsatılması üzerine, "Herkesin bir salaklık saati vardır" dedi.
Gecede, Org. Yaşar Büyükanıt ile Hikmet Çetin arasında "Afgan usulü sarılma" gerçekleşti. Büyükanıt, Çetin'i kendine doğru çekti ve sırtına vurarak sarıldı. Gazeteci Emin Çölaşan da Büyükanıt'ın yanından ayrılırken, "Afgan usulü vedalaşalım efendim" dedi. Büyükanıt bunun üzerine, "Vururum bak" diyerek Çölaşan'a sarıldı.
Resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden Baykal, "Ben hiç dans etmedim" diyerek samimi bir itirafta bulundu. Gazetecilerin "Olcay Hanım'la da mı?" sorusuna Baykal, "evet" yanıtını verdi. Baykal, bunun nedenini gazetecilere "Aslında çok da teklif aldım, ama sevmem ben" şeklinde açıkladı.

Aktif haber



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,534 µs