En Sıcak Konular

Türkiye karşıtı başlıkları açıkladı

31 Ağustos 2007 09:14 tsi
Türkiye karşıtı başlıkları açıkladı
Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı çıkan Fransa, müzakere sürecinde, açılmasına karşı olduğu ortak para politikası ve AB vatandaşlığının da aralarında olduğu 5 başlığı açıkladı.

Fransa Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinde şimdilik açılmasına karşı olduğu başlıkları açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü David Martinon, haftalık basın toplantısında, doğrudan üyeliği hedefleyen beş bölüm başlığıyla ilgili müzakerelerin hemen açılmasını ülkesinin arzu etmediğini ifade etti. Sözcü, tarım sübvansiyonları, bölgesel yardımlar, avro para birimiyle ilgili kriterleri de içeren ortak ekonomi ve para politikası, Türkiye'nin AB kurumları içindeki temsili ve Türk vatandaşları için AB vatandaşlık haklarını içeren bölüm başlıklarının, ülkesinin hemen müzakere edilmesini arzu etmediği fasıllar içinde saydı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından dış politikaya ilişkin mesajlarını haftabaşında Fransız büyükelçilerine vermiş, Türkiye'ye karşı duruşunun değişmediğini ancak müzakerelerin devam etmesini engellemeyeceğini söylemişti.

KOMİSYON MEMNUN

Diğer yandan AB Komisyonu, Fransa'nın başlıklar arasındaki bu ayrımını kabul etmiyor. Bununla birlikte Komisyon, Sarkozy'nin Ankara ile müzakerelerin önünü tıkamayacağına yönelik açıklamasından memnun.


Türkiye Avrupalının ilk gündemi oldu

AB'nin kamuoyu yoklamaları kurumu Eurobarometre tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre, AB'liler, "yakın gelecekte AB'ye üye olacak ülkeler" sıralamasında Türkiye'yi başa çıkardı. Eurobarometre'nin 27 bin kişinin görüşüne dayanan "AB'nin komşularıyla ilişkileri" konulu kamuoyu yoklamasında, Türkiye'nin AB'ye yakın vadede katılacağını düşünenlerin başında Hollandalılar geldi.

yenişafak



Bu haber 239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs