En Sıcak Konular

Almanya'da uyuştucu kullanımı artıyor

7 Temmuz 2014 14:46 tsi
Alman hükümetinin raporuna göre, uyuşturucu madde metamfetamin kullanımı bu yıl yüzde 7 arttı

Almanya'da metamfetamin ve ecstasy gibi uyuştucu maddelerin kullanımının arttığı bildirildi.

Alman hükümetinin uyuşturucudan sorumlu komiseri Marlene Mortler, Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde hazırlanan uyuşturucu ve bağımlılık raporunu tanıttı.

Raporda, methamphetamin adlı uyuşturucu kullanımının geçen yıla oranla yüzde 7 oranında arttığına işaret edildi. Metamfetaminin büyük bölümünün Çek Cumhuriyeti'ndeki laboratuvarlarda yasa dışı şekilde üretildiği ve Almanya sınırına yakın kentlerde satıldığı belirtildi.

Raporda, Almanya'da uyuşturucu maddelerin kullanımının yaygınlaştığı ancak henüz ülke çapında olmadığı vurgulandı. Hükümetin bu konunun çözümü konusunda girişimlerini artırdığı ifade edildi. Raporda, 2013 yılında 1002 kişinin dolaylı ya da doğrudan uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Uyuşturucudan kaynaklanan suç oranı ise geçen yıl 2012'ye göre yaklaşık yüzde 7 artarak 253 bin 525'e çıktı. Uyuşturucu suçlarının toplam suçlardaki payının yüzde 4 olduğu belirtildi. Geçen yıl ilk kez uyuşturucu madde kullananların sayısı 19 bin 210 oldu. Bu rakam, 2012'ye göre yüzde 2 oranında düşüş anlamına geliyor.

Almanya'da en yaygın kullanılan uyuştucu maddenin ise esrar olduğu açıklandı. Almanya'da düzenli olarak esrar kullananların sayısının 2,9 milyon civarında olduğu belirtildi.

Raporda alkol kullanımına ilişkin veriler de yer aldı. Marlene Mortler, Almanya'da alkol kullananların oranının genç erkeklerde yüzde 54, genç kadınlarda ise yüzde 36 olduğunu açıkladı. Almanya'da alkol tüketiminin yıllık kişi başı ortalamasının 9,6 litre olduğu, 9,5 milyon insanın Almanya'da alkol tüketimi nedeniyle riskli grup içinde bulunduğu ifade edildi.

Rapora göre, 18 ile 64 yaşları arasındaki 1,77 milyon kişi alkol bağımlısı. Almanya'da her yıl alkol nedeniyle yaklaşık 74 bin kişinin öldüğü, sigaradan hayatını kaybedenlerin ise yaklaşık 110 bin olduğu vurgulandı.

Raporda, Alman hükümetinin her türlü bağımlılık ile mücadele ettiği vurgulanırken, rehabilitasyon merkezlerinin sayısının artabileceği kaydedildi.

AA



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs