En Sıcak Konular

Devletin zirvesi işte böyle uzlaştı!

31 Ağustos 2007 08:57 tsi
Devletin zirvesi işte böyle uzlaştı! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos nedeniyle Kara Kuvvetleri'nin bahçesinde verdiği resepsiyonda gözler devletin zirvesindeydi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve Bahçeli özlenen bir tablo çizdi.

Fikrat Bila'nın yazısı

Kara Kuvvetleri'nin bahçesinden izlenimler

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın bahçesinde verdiği resepsiyonda gözler devletin zirvesindeydi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bahçeye, kendisini karşılayan Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'la birlikte girdi.

Gazeteciler önce Cumhurbaşkanı Gül'ün önünde bir baraj kurdular. Cumhurbaşkanı Gül'ü kutladıktan sonra sorulara geçildi.

'Her şey normal'
Gül, "Törenlerdeydiniz, gün nasıl geçti, her şey normal mi?" diye sorduğumuzda şu karşılığı verdi: "Biliyorsunuz merasimler vardı. Yarın da var. Onlara katılıyoruz. Her şey normal."
Gül, "Nasıl bir Türkiye hedefliyorsunuz?" diye yönelttiğim soruya da, "Hepimiz, memleketin iyiliğini, birliğini beraberliğini istiyoruz. İstikametimiz belli zaten" yanıtını verdi.

"İstikamet neresi?" diye sorunca da Gül, "Atatürk'ün gösterdiği gibi çağdaş medeniyetlerin üzeri. Çağdaş medeniyetlere baktığınızda ise güçlü demokrasi, güçlü ekonomi ve bizim bulunduğumuz coğrafyada güçlü Silahlı Kuvvetler olması gerekiyor. Bunları konuşmamda söyledim. Fikirlerimi biliyorsunuz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'e, Başbakan Erdoğan'ın sunduğu 60. hükümet listesine müdahale edip etmediğini sorduğumda ise "Hayır" yanıtını verdi ve "Artık bizim aramızda bunlar olursa..." diye bir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Gül-Büyükanıt görüntüsü

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, kendilerine ayrılan bölümde otururken sık sık sohbet ettiler. Sıcak ve neşeli bir fotoğraf verdiler. Önceki günkü GATA töreninde gözlenen ve yorumlanan "mesafeli duruş" 30 Ağustos resepsiyonunda yoktu.
Org. Büyükanıt'a, Cumhurbaşkanı Gül'ün Meclis'teki yemin törenine neden katılmadığını, bir tavır olup olmadığını sorduğumuzda şu yanıtı verdi: "Bunları söylemek istemiyorum. Daha önce söyledim. Bizim prensiplerimiz var, değerlerimiz var, bunlara göre duruşumuz var. Bunlara göre davranıyoruz. 50 bin kere söylemeye gerek yok, doğru değil. Sonra millet bize kızar, yeter artık der yani."

'Teröristle muhatap olmam'

Org. Büyükanıt, DTP'nin Güneydoğu'da kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin soruya da, "Palavra, tamamen yalan. Ben askerim, teröristlerle muhatap olmam" karşılığını verdi.
Büyükanıt, GATA töreninde Gül'e, "cumhurbaşkanım" yerine "cumhurbaşkanı" diye hitap edilmesinin sorulması üzerine de şöyle dedi:

"Her hareketimize bir anlam yüklemeyin. Türkiye'nin kurumları var. Bunlar işleyecek. '30 Ağustos mesajı niye 27'sinde yayımlandı?' diyorlar. Peki 28'inde yayımlasak ne diyecektiniz? O gün cumhurbaşkanı seçimi var, 29 Ağustos'ta olsa seçildiği için ona tepki var diyeceksiniz. Diyeceksiniz bunu. Bu hafta 26-29'u arasında yayımlanıyor. Geçen sene 28'inde görevi devraldım, 29'unda yayımladım. Bunlara anlam yüklediğiniz zaman yanlış olur."

Büyükanıt, "Cephe selamına bir anlam yüklememek mi lazım?" sorusuna da "Evet, yüklememek lazım" karşılığını verdi.

Baykal: Daha canlı olmalı

CHP lideri Deniz Baykal ise 30 Ağustos resepsiyonunun daha canlı olması gerektiğini belirterek, "Bu resepsiyon kutlamaların bir parçası, 30 Ağustos'un bir ruhu olmalı, bu da yansımalı" dedi. Devlet büyüklerinin kendilerine ayrılan özel bölüme dizilen koltuklara oturmalarının "Sovyetik kutlamalar"ı anımsattığını söyledi.

Resepsiyona katılan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ilgi yüksekti. Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan, Bahçeli'ye yakın ilgi gösterdiler. Org. Büyükanıt da Bahçeli'yi elinden tutarak yanındaki koltuğa oturttu ve dörtlü sohbet ettiler.

Milliyet



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs