En Sıcak Konular

Hangi isim kabineye niçin giremedi?

31 Ağustos 2007 08:32 tsi
Hangi isim kabineye niçin giremedi?
60. hükümet açıklandı. Yeni kabinenin ne yapacağı konuşulurken dikkatler bir yandan da adı kabinede yer alması beklenen isimlere yöneldi. "Niçin giremediler?" sorusuna cevap arandı. AKP kulislerinde yapılan yorumlar ve alınan bilgilere göre, öne çıkan b

Edibe Sözen: Kabinede kadın bakan sayısının artırılması çerçevesinde TRT ile AA'dan sorumlu Devlet Bakanı olarak kabineye girmesi bekleniyordu. Ancak, Erdoğan kısa bir süre önce Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Sözen'i partide tutmak istedi. Seçim kampanyası sırasında sempati toplayan gayretleri, Sözen'i kabineye taşımaya yetmedi.

Kapusuz üzgün

Salih Kapusuz: Abdullah Gül'e en yakın isimlerden. Bakan olmak istediği için yıllardır sürdürdüğü grup başkanvekilliği görevini sürdürmek istemedi. Bakanlık konusundaki ısrarı nedeniyle Meclis'te görev almak istememesinin Erdoğan'ın tepkisini çektiği konuşuluyor.

Kapusuz'un kabineye girmesiyle, Gül'e yakın isimlerin hükümette yaratacağı ağırlığın arzu edilmemiş olabileceği de belirtiliyor. Kayserili olan Kapusuz, kabineye giremediği için en çok üzülen isimlerden.

Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe: AKP kulislerinde, hükümetin en önemli projelerinden 2B planını, Ahmet Necdet Sezer'in vetosu nedeniyle gerçekleştiremeyen Pepe'nin bakanlığı döneminde akılda kalan bir icraata imza atmadığı savunuluyor.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç: Bazı açıklamalarla tartışma yaratan Koç, katıldığı resmi programlarda uykusuna yenik düştüğü görüntülerle hafızalara kazındı. Koç'un kabineye alınmamasında Ertuğrul Günay'a "uygun" bir bakanlık aranmasının da etkili olduğu belirtiliyor.

Fırat 2. adam

Dengir Mir Mehmet Fırat: Erdoğan'ın en güvendiği isimlerden olan AKP Genel Başkan Vekili Fırat'ın kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Erdoğan'ın sivil anayasa komisyonunun başkanlığına da getirdiği Fırat'ı partide "ikinci adam" olarak tutmak istediği konuşuluyor.

Egemen Bağış: Erdoğan'ın dış politika danışmanı olarak öne çıkan Bağış'ın adı Dışişleri Bakanlığı için de geçiyordu. Gül'e en yakın isimlerden biri olan, aynı zamanda başmüzakereciliği de sürdüren Ali Babacan'ın özellikle Dışişleri'ne kaydırılmak istenmesi, Bağış'ın önünü kapadı.

Mehmet Sağlam: Erdoğan, Sağlam'a parti rozetini takarken, "Eski bakan, ama burada eski olmayacak" diyerek açıkça bakanlık sinyali vermişti. Van Milletvekili olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in parti yönetimindeki bazı isimler ile teşkilat tarafından desteklendiği, Güneydoğu'dan gelen oyların artmasının da yerini korumasında etkili olduğu belirtildi.

Aksu'ya özel fatura mı?

59. hükümette İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu'nun kabine dışı kalmasında 4.5 yıllık bakanlık döneminde kamuoyunda büyük tepki yaratan güvenlik ve asayiş olaylarının etkili olduğu belirtiliyor. AKP'de, Aksu'nun kendisinin kabineye girmek istemediğini düşünen bir kesim de bulunuyor.

Başta Hrant Dink suikastı olmak üzere toplumsal tepkiye yol açan ve Emniyet teşkilatına yönelik tartışmalara neden olan bazı olayların, Aksu'nun karnesini zayıflattığı dile getiriliyor.

Milliyet
 



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs