En Sıcak Konular

Darp edilen ABD vatandaşına uzaklaştırma cezası

6 Temmuz 2014 14:52 tsi
İsrailli yetkililerin, İsrailli yerleşimciler tarafından kaçırılan ve yakılarak öldürülen Filistinli gencin kuzeni Ebu Hudayr’a 15 gün evinden uzaklaştırma cezası verdiği bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti’nin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail makamları tarafından, gösteriler sırasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alınarak darp edilen ABD vatandaşı Tarık Ebu Hudayr’a, 15 gün Doğu Kudüs’teki evinden uzaklaştırma ve Beyt Hanina beldesinde "zorunlu ikamet" cezasının yanı sıra, 9 gün ev hapsi ile 3 bin şekel (yaklaşık 900 ABD Doları) kefalet ödemeye mahkum edildiği belirtildi.
 
İsrail suçluyu değil mağduru cezalandırıyor
 
Açıklamada, “Çocuk yaşta ağır şiddete maruz kalan Ebu Hudayr'ın suçlu değil mağdur olduğu, Ebu Hudayr'ı darp eden güvenlik güçlerinin cezalandırılması yerine mağdurun cezalandırılmasının İsrail adaletinin boyutlarını gösterdiği" ifade edildi. Cemiyet açıklamasında ayrıca "Ebu Hudayr’in sağlık durumu, gözaltındayken feci şekilde darp edilmesinin ardından kötüleşmeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
 
Tarık Ebu Hudayr'ın kuzeni Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırıldıktan sonra öldürülerek cesedinin yakılmış olmasının ardından Kudüs’te patlak veren çatışmalar sırasında gözaltına alındığı ifade edilmişti.
 
Filistin Esir Cemiyeti tarafından yapılan başka bir yazılı açıklamada, "Yahudi yerleşimcilerin kaçırdığı ve yakarak öldürdükleri 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'in cesedinin bulunmasının ardından yaşanan olaylarda iki gün içerisinde 60 Filistinli gözaltına alındığı" belirtilmişti.
 
Gözaltıların daha çok Nasıra ve Müselles kentleri ile Nakab bölgesinde gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, gözaltına alınanlardan yaklaşık yarısının 18 yaş altı çocuklardan olduğu ve olaylarda ikisinin yaralandığı kaydedilmişti.

aa


Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs